Tα ΜΙΕΕΚ σε συζήτηση για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας στο ΕΒΕ Λάρνακας


Στις 17 Απριλίου 2024, το Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας εκδήλωση με κεντρικό θέμα την εφοδιαστική αλυσίδα, μια θεματική που αποτελεί τον πυρήνα του επιχειρηματικού κόσμου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, ήταν συνέχεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που είχε διοργανωθεί πρόσφατα στη Λεμεσό από το Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» των ΜΙΕΕΚ. 

Στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών του ΕΒΕΛ, αναλύθηκαν οι προκλήσεις που διαχρονικά αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Συζητήθηκαν η ανάγκη για διαρκή προσαρμογή και καινοτομία καθώς και λύσεις, με στόχο τη δημιουργία μιας ευέλικτης, ανθεκτικής και βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας, που θα συμβάλλει στη διευκόλυνση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας.  

Η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, με τους συμμετέχοντες να αποκομίζουν πολλά από τις εμπειρίες και τις γνώσεις των επαγγελματιών του χώρου. Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κα. Λίνα Έλληνα, Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» και συζητητές ήταν η κα. Λουκιάνα Βαττή, Group Supply Chain Manager and Logistico Facility Manager της RPT Group, ο κος. Κωνσταντίνος Χρυσικόπουλος, Chief Operating Officer, της Kazoulis Global Logistics Ltd, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΚΥΦΕΑΣ, κος., ο κος.  Γρηγόρης Γρηγορίου, IT Manager, της Island Oil (Holdings) Ltd και ο κος. Νικόλας Στεφάνου, Εκπαιδευτής Ναυτιλιακών Σπουδών MIEEK και Crew Superintendent στην Marin Shipmanagement.

Μέσα από την συζήτηση διαφάνηκε η ανάγκη για μία συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ του ΚΕΒΕ και του ΚΥΦΕΑΣ με σκοπό την προώθηση ενός κεντρικού φορέα, πιθανόν υπό τη μορφή υφυπουργείου, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του κλάδου, όπως ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπουργείων, η απλούστευση της γραφειοκρατίας και άλλα.




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










425