Αξιολόγηση της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης


Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών
Γυμνασίων και Λυκείων/Τεχνικών Σχολείων

 Θέμα: Αξιολόγηση της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, την παρούσα σχολική χρονιά 2023-2024, το ΥΠΑΝ μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης - ΚΕΕΑ) διεξάγει αξιολόγηση. Σκοπός της αξιολόγησης είναι η διερεύνηση των απόψεων των βασικών εμπλεκομένων για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στο σχολείο. Στην αξιολόγηση θα συμμετέχουν όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια/Τεχνικές σχολές.

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης θα χορηγηθούν ερωτηματολόγια στους/στις διευθυντές/διευθύντριες όλων των σχολικών μονάδων, σε εκπαιδευτικούς και στους γονείς/κηδεμόνες παιδιών που φοιτούν τουλάχιστον σε μία από τις ακόλουθες τάξεις: Στ’ Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου. Τα ερωτηματολόγια θα χορηγηθούν σε ηλεκτρονική μορφή, αρχές Φεβρουαρίου 2024 και θα πρέπει να συμπληρωθούν από όλους/όλες τους/τις εμπλεκομένους. Θα ακολουθήσει ηλεκτρονική επικοινωνία με τα σχολεία, από το ΚΕΕΑ, για τις οδηγίες χορήγησης των ερωτηματολογίων.

Επιπλέον, σε επιλεγμένο αριθμό Λυκείων/Τεχνικών Σχολών θα διεξαχθούν συνεντεύξεις με ομάδες μαθητών/μαθητριών Α’ Λυκείου. Το ΚΕΕΑ θα επικοινωνήσει με τις σχολικές μονάδες εντός Ιανουαρίου 2024 για τη διευθέτηση των συνεντεύξεων. Οι συνεντεύξεις αναμένεται να διεξαχθούν την περίοδο 25 Ιανουαρίου 2024 – 2 Φεβρουαρίου 2024.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις λειτουργούς του ΚΕΕΑ κυρία Μαρία Παπαευσταθίου (22402473, papaefstathiou.m@cyearn.pi.ac.cy) και κυρία Σοφία Βλάμη (22402456, vlami.s@cyearn.pi.ac.cy).

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης
Διευθυντής Μέσης Τεχνικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Δρ Μάριος Στυλιανίδης Διευθυντής
Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Έλενα Χατζηκακού Αναπλ. Διευθύντρια Παιδαγωγικού ΙνστιτούτουΚύπρου

 Κοιν.: Π.Λ.Ε. Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας
: Π.Ο.Ε.Δ., Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.
: Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










945