Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου


«Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση: Η απειλή που μετατράπηκε σε ευκαιρία» 

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση: Η απειλή που μετατράπηκε σε ευκαιρία» που οργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Κύπρου και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, με εισηγητή τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις και Καθηγητή Τεχνητής Νοημοσύνης, Δρα Σάββα Χατζηχριστοφή.

Η αθρόα συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες, καταδεικνύουν την ανάγκη των εκπαιδευτικών προδημοτικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης για επιμόρφωση, ιδιαίτερα σε ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα το εκπαιδευτικό έργο και ενισχύουν τις εκπαιδευτικές μεθόδους.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής αυτής συνάντησης, παρόλες τις ανησυχίες που προκύπτουν, η Τεχνητή Νοημοσύνη διαθέτει τεράστιο δυναμικό για θετικές μεταμορφώσεις στην εκπαίδευση, αφού μπορεί να προσφέρει προσαρμοστικές και προσωποποιημένες μαθησιακές εμπειρίες και να ενισχύσει την αποδοτικότητα της μάθησης, προσφέροντας εξατομικευμένο περιεχόμενο που συμβαδίζει με τις ανάγκες και τις μαθησιακές συνήθειες κάθε μαθητή και κάθε μαθήτριας. Ταυτόχρονα, διαφάνηκε η δυνατότητα αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης για αξιολογήσεις σε πραγματικό χρόνο, βελτιώνοντας την ανάδραση και την κατανόηση. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με τις νέες προοπτικές στη διδασκαλία και την εκμάθηση καθώς επίσης για τον ρόλο του σύγχρονου εκπαιδευτικού και το πώς μετεξελίσσεται η εκπαίδευση.

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, θα συνεχίσει να οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις που θα σχετίζονται με μεθοδολογικές εισηγήσεις και πρακτικές εφαρμογές, με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1336