Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Παγκόσμια Ημέρα Κτηνιατρικής


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κτηνιατρικής, η οποία θεσμοθετήθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Κτηνιατρικής και εορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου, η Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τιμώντας τους κτηνιάτρους ανά τον κόσμο.

Οι κτηνίατροι παίζουν σημαντικό ρόλο σε διάφορα πεδία της καθημερινής ζωής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην υγεία των ζώων και των ανθρώπων, την επισιτιστική ασφάλεια και το περιβάλλον. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί από τους ζωτικούς ρόλους που αναλαμβάνουν οι κτηνίατροι: 

Διαγνώσεις και Θεραπείες: Οι κτηνίατροι διαγιγνώσκουν και θεραπεύουν ασθένειες των ζώων σε όλα τα περιβάλλοντα διαχειριζόμενοι καταστάσεις που κυμαίνονται από λοιμώξεις και τραυματισμούς έως χρόνιες ασθένειες.

Επισιτιστική Ασφάλεια: Εργάζονται για την υγεία των παραγωγικών ζώων, συμβάλλοντας έτσι στην ασφάλεια, και την ποιότητα των τροφίμων.

Φυσικές Καταστροφές: Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες ή σεισμούς, οι κτηνίατροι είναι απαραίτητοι στις επιχειρήσεις διάσωσης, συμβάλλοντας στην πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών.

Διατήρηση Άγριας Ζωής: Συμβάλλουν στη διατήρηση και διαχείριση της άγριας ζωής, προστατεύοντας τα απειλούμενα είδη και συντηρώντας τη βιοποικιλότητα.

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κτηνιατρικής Σχολής: https://www.unic.ac.cy/vet/




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










400