Η μοναδικότητα της Ανεξάρτητης Κίνησης Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ειδικών Εκπαιδευτικών στον συνδικαλισμό


ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Συνάδελφοι και  συναδέλφισσες,

Ως ΑΚΙΔΑ, για 32 χρόνια πορευόμαστε αδιάλειπτα μαζί σας. Συνεχίζουμε κάθε φορά πιο δυνατοί και πιο ενισχυμένοι, κόντρα σε κάθε αντίθετη πρόβλεψη, χάρη σε εσάς.

Πραγματικά μοναδικό μας στήριγμα είσαστε εσείς! Εργαζόμαστε για το κοινό καλό, χωρίς οποιεσδήποτε κομματικές εξαρτήσεις, δεσμεύσεις και ιδεοληψίες, προσφέροντας στον Κλάδο και στην Παιδεία του τόπου, με συνέπεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αποφασιστικοτητα και δυναμισμό.

Σε όλες τις επιτυχίες και τους αγώνες της ΠΟΕΔ, από την ίδρυσή της τα τελευταία 32 χρόνια, η ΑΚΙΔΑ ήταν και παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή των καθημερινών αγώνων της ΠΟΕΔ. Τα στελέχη της ΑΚΙΔΑ αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τον βασικό κορμό της Οργάνωσής μας.

Κόμμα μας ήταν και είναι η ΠΟΕΔ και μοναδικό στήριγμά μας, εσείς.

Στην εκλογική διαδικασία της 30ης Μαΐου 2024, ευελπιστούμε να δώσετε την πρωτιά, αυτή τη φορά στην ΑΚΙΔΑ. Αποδείχθηκε διαχρονικά μέσα από τη δράση και την προσφορά της, ότι αξίζει να ηγηθεί της ΠΟΕΔ μια ανεξάρτητη και υπερκομματική δύναμη, όπως η ΑΚΙΔΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση της ΠΟΕΔ το 2020, με τη μαζική στήριξή σας, η ΑΚΙΔΑ με τεράστιο άλμα, έφτασε μια ανάσα από την πρώτη θέση Παγκύπρια, με οριακή διαφορά 11 μόνον φήφων.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ενδυναμώνοντας και αυτή τη φορά την ΑΚΙΔΑ, δημιουργείτε μια ακόμη πιο ισχυρή ΠΟΕΔ για το μέλλον, προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου και των εκπαιδευτικών, στέλνοντας παράλληλα και ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Κοινωνία, ότι μπορούν να υπάρξουν οργανωμένα σύνολα και σχήματα, τα οποία προσφέρουν, χωρίς απαραίτητα αυτά να κινούνται στον αστερισμό των Κομμάτων.

Η δράση και τα έργο μας όλα αυτά τα 32 χρόνια, μας έχουν καταξιώσει στη συνείδησή σας, όπως και στο ευρύτερο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Σε κανένα άλλο τομέα ή χώρο, δεν λειτούργησε και δεν λειτουργεί ένα τέτοιο ανεξάρτητο και υπερκομματικό σχήμα που να τυγχάνει τόσο ευρείας αποδοχής και στήριξης, φτάνοντας μάλιστα στις τελευταίες εκλογές της ΠΟΕΔ το 2020, στο εντυπωσιακό ποσοστό του 31.50%.

Είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ μαζί σας για το καλό του Κλάδου, της Παιδείας και της κοινωνίας, χωρίς να χρωστάμε σε κανέναν και χωρίς να μας χρωστά κανένας. Είμαστε και θα παραμείνουμε υπόλογοι μόνο σε εσάς, που μας στηρίζετε και μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των εκπαιδευτικών.

Συνεχίζουμε χωρίς διαλείμματα, να αγωνιζόμαστε και να στηρίζουμε τη δασκάλα, τον δάσκαλο, τη Νηπιαγωγό, την Ειδική και τον Ειδικό Εκπαιδευτικό και τη διευθυντική ομάδα.

Επιμένουμε με συνέπεια να στηρίζουμε και να διεκδικούμε για όλους τους  αντικαταστάτες, τους εκπαιδευτικούς των ΠΟΣ, τους συμβασιούχους και τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου.

Πορευόμαστε με τον ίδιο ζήλο και δυναμισμό, κόντρα στον φανερό και κρυφό  πόλεμο που δέχεται  η ΑΚΙΔΑ, από εκείνους τους χώρους, οι οποίοι θα επιθυμούσαν διακαώς να μην υπήρχε στην ΠΟΕΔ, ή στον συνδικαλισμό γενικότερα, μια τέτοια δυνατή, ισχυρή και ανεξάρτητη "παραφωνία", όπως η ΑΚΙΔΑ.

Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να ανατρέψει την πορεία και τον αγώνα μας, όσα παραμύθια κι αν πουλήσει προεκλογικά στον εκπαιδευτικό κόσμο εν όψει εκλογών της ΠΟΕΔ. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας έχοντας τη στήριξη από όλο το φάσμα του εκπαιδευτικού κόσμου. Μέσα από τα ψηφοδέλτιά μας, τα οποία θα να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, θα διαπιστώσετε ξεκάθαρα, την ποιότητα και τη δυναμική των στελεχών της ΑΚΙΔΑ, οι οποίοι θα στηρίξουν την ΠΟΕΔ και εσάς την επόμενη τετραετία.

Η ΑΚΙΔΑ είναι η Ανεξάρτητη και Υπερκομματική  ΔΥΝΑΜΗ  της ΠΟΕΔ

*Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ
Εκπρόσωπος ΑΚΙΔΑ στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ.




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










1173