21ος Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής / Ηλεκτρονικών Υπολογιστών


Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για τον Ετήσιο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής/ Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τον οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Οι όροι συμμετοχής και η διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι αναρτημένοι στη διεύθυνση http://www.pspo.org.cy

Ο διαγωνισμός αποτελείται από τέσσερις γύρους οι οποίοι θα διεξαχθούν με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την στις 30 Ιανουαρίου 2013 στις 14:00 ανά επαρχία στα ακόλουθα σχολεία:

(α) Επαρχία Λευκωσίας - Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα  

(β) Επαρχία Λάρνακας - Αμμοχώστου – Λύκειο Αραδίππου

 (γ) Επαρχία Λεμεσού - Λύκειο Αγίου Αντωνίου

 (δ) Επαρχία Πάφου - Λύκειο Κύκκου Πάφου

Με βάση τους κανονισμούς διεξαγωγής του διαγωνισμού, όσοι επιτύχουν στον πρώτο γύρο, θα κληθούν να λάβουν μέρος στο δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 23 Μαρτίου 2013. Όσοι επιτύχουν στο δεύτερο γύρο θα κληθούν να λάβουν μέρος στον τρίτο γύρο που θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου 2013.

Με βάση τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου του διαγωνισμού, θα επιλεγεί η αντιπροσωπευτική ομάδα της Κύπρου, η οποία θα λάβει μέρος στη Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Μαθητική Βαλκανική Ολυμπιάδα θα προκύψει από τον τέταρτο γύρο που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα. Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στον τέταρτο γύρο έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στον τρίτο γύρο

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Δημόσια και Ιδιωτικά. Για τους σκοπούς του διαγωνισμού οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν ευχέρεια στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και γνώση της γλώσσας προγραμματισμού C' ή C++', ή Pascal'.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατό την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pspo.org.cy και να μελετήσουν τους όρους συμμετοχής. Περαιτέρω, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή και να εγγραφούν το συντομότερο δυνατόν για να τύχουν ενημέρωσης για το περιβάλλον στο οποίο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Τελευταία προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής είναι η Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22460680.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










252