Άγγελος Σακκαλή: Χάλκινος πρωταθλητής του κανόε/ καγιάκ στο Βελιγράδι


Ο δεκαεξάχρονος Άγγελος Σακκαλή έκανε ιδιαίτερα περήφανη την καθηγήτριά του  Κρίνη Ασκάνη και το φροντιστήριο English Study Centre  στο οποίο φοιτά, για την κατάκτηση  του χάλκινου μεταλλίου στο «Εθνικό Πρωτάθλημα Βελιγραδίου Κανόε/Καγιάκ» το Σεπτέμβριο.

O Άγγελος μιλά στο  Paideia– News για τη σημαντικότητα της αγγλικής γλώσσας ιδιαίτερα όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου σε διαγωνισμούς του εξωτερικού:

«Η μεθοδικότητα και ο τρόπος διδασκαλίας που χρησιμοποιεί το  φροντιστήριο της Κρίνης Ασκάνη είναι πολύ ζωντανός και παραστατικός που με έχει βοηθήσει να νιώθω άνετα να συνεννοούμαι στα αγγλικά με παιδιά άλλων χωρών.»

Επίσης μας μιλά για το άθλημα του κανόε/ καγιάκ και παροτρύνει συνομήλικούς του να το δοκιμάσουν!

ΕΡ: Ποια ήταν η αφορμή  για να ασχοληθείς με ένα όχι και τόσο δημοφιλές άθλημα στους εφήβους, όπως το κανόε/καγιάκ, και σε ποια ηλικία ξεκίνησες τις προπονήσεις;
ΑΠ: 
'Οταν ήμουν 10 χρονών και ήμασταν διακοπές οικογενειακώς στη Πόλη Χρυσοχούς, δοκίμασα για πρώτη φορά ένα από τα θαλάσσια σπορ που ήταν διαθέσιμα στη παραλία, το καγιάκ και ενθουσιάστηκα! Εκείνο το καλοκαίρι στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσω το άθλημα του κανόε/καγιάκ.

ΕΡ: Πως ήταν η εμπειρία της διάκρισής σου και κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο «Εθνικό Πρωτάθλημα Βελιγραδίου Κανόε/Καγιάκ» το Σεπτέμβριο, καθώς και του χρυσού στο «23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανό Καγιάκ - Αντρέας Κιλιγκαρίδης» τον Ιούλιο;

ΑΠ:
'Ενιωσα πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με τις θέσεις που κατέκτησα! Είχα προπονηθεί σκληρά και προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να μπορέσω να πάρω αυτές τις διακρίσεις. Στις 26 Οκτωβρίου επίσης, κατέκτησα χρυσό μετάλλιο στην 9η Διεθνή Ρεγγάτα 2013 που διεξάχθηκε στον φράκτη Γερμασόγειας με συμμετοχή αθλητών από σύνολο 5 χωρών.

ΕΡ: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας στην επικοινωνία με άλλους λαούς και ιδίως όταν κάποιος εκπροσωπεί τη χώρα του στο εξωτερικό; Με ποιον τρόπο σε βοήθησε σε αυτό η φοίτησή σου στο φροντιστήριο αγγλικών EnglishStudyCentre της καθηγήτριας Κρίνης Ασκάνη;
ΑΠ: 
Σίγουρα η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι ιδιαίτερα σημαντική για κάποιον που έρχεται σε επαφή με ξένους αθλητές αφού αυτό με έχει βοηθήσει να αποκτήσω καινούριες γνωριμίες και φιλίες. Η φοίτηση μου στο φροντιστήριο αγγλικών English Study Centre της καθηγήτριας Κρίνης Ασκάνη ήταν μια ευχάριστη εμπειρία μέσω της οποίας οι γνώσεις μου στην αγγλική γλώσσα έφτασαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην έχω κανένα πρόβλημα επικοινωνίας με τους άλλους αθλητές ξένων χωρών. Η μεθοδικότητα και ο τρόπος διδασκαλίας που χρησιμοποιεί το  φροντιστήριο της Κρίνης Ασκάνη είναι πολύ ζωντανός και παραστατικός που με έχει βοηθήσει να νιώθω άνετα να συνεννοούμαι στα αγγλικά με παιδιά άλλων χωρών.

ΕΡ: Ποιες είναι οι θυσίες που πρέπει να κάνει ένας έφηβος για να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό;
ΑΠ: 
Ο πρωταθλητισμός απαιτεί οπωσδήποτε αρκετές θυσίες για έναν έφηβο. Σκληρές και καθημερινές προπονήσεις ολόχρονα. Δεν επιτρέπεται το ξενύχτι και πρέπει να ακολουθείς μια ισορροπημένη σωστή διατροφή. 

ΕΡ: Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά του αθλήματος κανόε/καγιάκ; Θα το πρότεινες και σε άλλα παιδιά και γιατί;

ΑΠ: Το άθλημα του κανόε/καγιάκ λόγω του ότι οι προπονήσεις γίνονται σε υδάτινο περιβάλλον προσφέρει ωραίες εικόνες στον αθλητή. Οι προπονήσεις γίνονται αρχικά στη θάλασσα και αργότερα όταν ο αθλητής είναι έτοιμος και έχει αποκτήσει ισορροπία στο σκάφος τότε προπονείται κανονικά στον φράκτη με την υπόλοιπη αγωνιστική ομάδα.  Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα και μέσω του καγιάκ έχω αποκτήσει καινούριους φίλους! Σίγουρα θα πρότεινα και σε άλλα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα για όλους τους πιο πάνω λόγους αλλά και για το γεγονός ότι δίνονται ευκαιρίες για συμμετοχή σε αγώνες στο εξωτερικό.

               

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










619