Πρώτο βραβείο για φοιτήτρια του ΑΞΙΚ στον διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής «Olivier Roellinger 2021»


Πρώτη στον διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής «Olivier Roellinger 2021» στην κατηγορία των χωρών της Νότιας Ευρώπης κατετάγη η φοιτήτρια του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) Αργυρώ Παύλου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθήνα και σε αυτόν συμμετείχαν φοιτητές μέχρι 25 ετών. Την τιμητική έβδομη θέση έλαβε επίσης φοιτήτρια του ΑΞΙΚ, η Ανδριάνα Ευστρατίου. 

Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger διοργανώνεται από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Ethic Ocean, τη γαστρονομική σχολή Ferrandi Paris και την ένωση εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας και πολυτελών ξενοδοχείων Relais & Chateaux. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση για την ανάγκη αποτροπής της χρήσης ψαριών υπό εξαφάνιση στη μαγειρική με απώτερο σκοπό την αποφυγή της κατάχρησης των θαλάσσιων ειδών και την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης. Οι υποψήφιοι καλούνται να αποδείξουν ότι η μαγειρική δημιουργία μπορεί να είναι τόσο αειφόρος όσο και νόστιμη.

Το ΑΞΙΚ, ως ένα ιστορικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για επαγγελματική ειδίκευση στα ξενοδοχειακά, επισιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα, έχει ως κεντρικό εκπαιδευτικό στόχο την προαγωγή της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης. Το Ινστιτούτο συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό για πέμπτη συνεχή χρονιά παρά τις δύσκολες συνθήκες. Μέχρι σήμερα εξασφάλισε το πρώτο βραβείο κατά τα έτη 2017, 2019 και 2021, το δεύτερο βραβείο το 2020 και το τρίτο βραβείο το 2018.

 

Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter


297