Ένας φοιτητής μιλά για τις σπουδές στον κλάδο Νομικής του Alexander College


Ο φοιτητής Νομικής του Alexander  Χάρης Ορφανίδης, δίνει τους σημαντικότερους λόγους, γιατί κάποιος να επιλέξει για σπουδές τη Νομική επιστήμη. Μέσα από τις εμπειρίες και γνώσεις του κατά τη διάρκεια των σπουδών του, δίνει τη δική του οπτική.

Στη συνέχεια παραθέτει τους 6 λόγους που δείχνουν ότι αξίζει τον κόπο να σπουδάσει κάποιος  Νομική.

Είναι μια «ζωντανή επιστήμη».

Οι εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω απ’ αυτήν είναι ραγδαίες. Εκεί που πιστεύεις ότι έχεις μάθει ένα κομμάτι της και ετοιμάζεσαι για το επόμενο, ξαφνικά αλλάζει και γίνεται κάτι καινούριο. Ο σπουδαστής ποτέ δεν θα νιώσει ότι έχει κατακτήσει τη γνώση της νομικής, γιατί πολύ απλά αυτή η γνώση μεταβάλλεται καθημερινά.

Η νομική σου διαμορφώνει χαρακτήρα

Η πολυπλοκότητα της επιστήμης ιδίως σε ιδιάζοντα νομικά θέματα, σε αναγκάζει να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου. Η υιοθέτηση της κριτικής σκέψης και η εφαρμογή ενός νομικού ισχυρισμού σε ωθεί να δεις το ζητούμενο από διαφορετικά πρίσματα, με αποτέλεσμα να βρίσκεσαι πάντα σε μια ζυγαριά ακριβείας όπου η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά ανάμεσα στο να κρίνεις ή να κατακρίνεις ένα γεγονός. Κι ποτέ δεν είσαι σίγουρος για κανένα απ’ τα δύο.

Σε βοηθά σε καθημερινά θέματα

Η εμπλοκή σου με τη Νομική αρχίζει από την ημέρα που έχεις γεννηθεί, στις σχέσεις σου με τους γονείς σου, τον δάσκαλο σου, τους συμμαθητές, τους φίλους, την εργασία σου και γενικά ότι αφορά την ζωή σου. Σε εξειδικεύει χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι στις καθημερινές σου υποχρεώσεις και στο τρόπο που χειρίζεσαι τα θέματα με τους συμπολίτες σου.

Ανοίγει επαγγελματικές πόρτες

Με ένα πτυχίο Νομικής στο χέρι ποτέ δεν θα βρεις κλειστή, επαγγελματική πόρτα. Η δυναμική που παρέχει το πτυχίο είναι ασυναγώνιστη γιατί κάθε γνωστή επιστήμη κρύβει μέσα της νομικά θέματα.

Έχει επίκεντρο τον άνθρωπο

Η Νομική σου δίνει ικανοποίηση όταν σε ένα ανθρωπιστικό θέμα έχεις προσφέρει την γνώση σου και απονέμεις δικαιοσύνη σε μια αδικία εις βάρος κάποιου. Πέρα αυτού, σου δίνει την ικανοποίηση ότι με την πράξη σου, έχεις βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην δημιουργία ενός καλύτερου δίκαιου κόσμου και μιας κοινωνίας βασισμένης στις αρχές δικαίου και χρηστής διοίκησης.

Και το πιο σημαντικό…

Η νομική είναι εμπειρίες.

Κατέκτησε τη γνώση και απέκτησε όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορείς. Αυτό το επάγγελμα είναι ιδανικό για όσους θέλουν να ζήσουν καινούριες εμπειρίες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Το έμπειρο ακαδημαϊκό προσωπικό του Alexander College είναι εκεί για να σου μεταλαμπαδεύσει γνώσεις, εμπειρίες, συνέπεια και υπευθυνότητα. Εδώ θα αποκτήσεις τα απαραίτητα εφόδια για να βγεις στην αγορά εργασίας και να πετύχεις στους στόχους σου.
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter300