Σπούδασε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Canterbury Christ Church University στην Κύπρο


Η επιλογή ενός μεταπτυχιακού είναι ένα σημαντικό βήμα στην επαγγελματική καριέρα, γι΄ αυτό ο καθένας πρέπει να είναι βέβαιος ότι κάνει τη σωστή επιλογή.

Στόχευε στην επαγγελματική ανέλιξη

Ο σπουδαστής πρέπει να είναι φιλόδοξος, να αφοσιωθεί στον στόχο του και να τον πετύχει. Με αυτό τον τρόπο, όταν αργότερα θα στραφεί στην αγορά εργασίας και θα αναζητήσει αυτό που του ταιριάζει επαγγελματικά, θα έχει αποκτήσει όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες, οι οποίες θα του ανοίξουν ακόμα περισσότερες πόρτες στην αγορά εργασίας και με προοπτικές ανέλιξης. Επομένως, ο υποψήφιος σπουδαστής πρέπει να εξετάσει προσεκτικά αν ο κλάδος της επιλογής του έχει προοπτικές εργοδότησης και μελλοντικής ανέλιξης.

Κέρδισε περισσότερες γνώσεις

Σημαντικό είναι η αναζήτηση του κατάλληλου μεταπτυχιακού να μην προσανατολίζεται μόνο στο οικονομικό όφελος, αλλά πρέπει ο καθένας να στοχεύει στην διεύρυνση των οριζόντων του. Στόχος πρέπει να είναι η εκμάθηση περισσότερων θεωριών και πρακτικών στον κλάδο επιλογής του καθενός υποψηφίου.

Ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους θα κάνεις μεταπτυχιακό

Το σημαντικότερο είναι ο υποψήφιος σπουδαστής σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τους λόγους για τους οποίους θέλει να φοιτήσει στον συγκεκριμένο κλάδο, όπως το τι θα του προσφέρει και τι θέλει να πετύχει μέσω αυτού. Συγκεκριμένα, καλό είναι ο σπουδαστής να ξεκαθαρίσει αν επιζητεί τις περισσότερες γνώσεις, την πρακτική εξάσκηση, την επαγγελματική ανέλιξη ή όλα τα πιο πάνω.

Κάνε τη σωστή επιλογή ακαδημαϊκού ιδρύματος

Ακόμα μια σημαντική πτυχή στην προσπάθεια επιλογής είναι η προσεκτική εξέταση των προσφερόμενων κλάδων για μεταπτυχιακό. Αυτό που πρέπει να έχει κατά νου ο εκάστοτε φοιτητής είναι ότι πρέπει να επιλέξει έναν μεταπτυχιακό κλάδο, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος σε Κύπρο και εξωτερικό. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί το να έχει προοπτικές εργοδότησης και ανέλιξης και προσιτά δίδακτρα

Σπούδασε στο Alexander College

Πολύ καλή επιλογή για τους Κύπριους φοιτητές είναι το Alexander College, το οποίο δίνει την δυνατότητα σπουδών στην Κύπρο, με την επιλογή κλάδου αγγλικού πανεπιστημίου. Το Alexander College διατηρεί ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εκπαίδευσης και ενισχύει τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, Canterbury Christ Church University (CCCU). Παραμένει εδώ και χρόνια το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα σε Λάρνακα και Πάφο, που προσφέρει μεταπτυχιακούς κλάδους μέσω συμφωνιών δικαιόχρησης (franchise), διατηρώντας σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Σπουδές σε μονοετείς μεταπτυχιακούς κλάδους, όπως ακριβώς είναι και οι σπουδές σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Το κόστος σπουδών σαφώς ελαχιστοποιείται, σε σχέση με τις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, παραμένει μικρότερο, σε σχέση με τις σπουδές στα υπόλοιπα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου.
  • Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020 – 21 όλοι οι μεταπτυχιακοί κλάδοι θα είναι εξ αποστάσεως με online διδασκαλία.
  • Κάθε μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών του Canterbury Christ Church University που απονέμεται, υποβάλλεται από τον απόφοιτο και αναγνωρίζεται από το Κυπριακό Συμβούλιο Αξιολόγησης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ), προσφέροντας μια σημαντική για την δημόσια υπηρεσία επιβεβαίωση της ισοτιμίας των ακαδημαϊκών προσόντων του αποφοίτου.

Στο Alexander College προσφέρονται οι παρακάτω μεταπτυχιακοί κλάδοι:

  • MBA HEALTHCARE LEADERSHIP & MANAGEMENT: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΜΒΑ απευθύνεται στοχευμένα, σε άτομα με ηγετικούς και διοικητικούς ρόλους στον χώρο των υπηρεσιών υγείας. Σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών τόσο στην Κύπρο, όσο και ανά το παγκόσμιο, το πρόγραμμα ενισχύει τις ευκαιρίες για την επαγγελματική ανάπτυξη όσων εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα της υγείας σε Κύπρο και εξωτερικό.
  • MBA EDUCATION LEADERSHIP & MANAGEMENT: Έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκπαιδευτικούς, υπεύθυνους τμημάτων, λέκτορες, διευθυντές και ηγετικά στελέχη στο χώρο της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα παρέχει την ευκαιρία να αναπτύξετε τις οργανωτικές, διοικητικές και επιχειρηματικές σας δεξιότητες, αλλά και να ενισχύσετε τις επαγγελματικές πρακτικές σας, μέσα σ’ ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
  • MSc TOURISM AND EVENT MANAGEMENT: Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να εμβαθύνουν ακαδημαϊκά στους τομείς αυτούς και να κατανοήσουν την πρακτική σημασία των θεμάτων που διδάσκονται, διατηρώντας στο επίκεντρο την εργοδότησή τους και την ανάπτυξη των πρακτικών δεξιοτήτων που χρειάζονται σε μια τόσο απαιτητική και δυναμική βιομηχανία. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για όσους ενδιαφέρονται για τον τομέα του τουρισμού και για όσους θα ήθελαν να εστιάσουν στο αναπτυσσόμενο πεδίο της διαχείρισης εκδηλώσεων.
  • MBA WITH SPECIALISATION IN MANAGEMENT OR PROCUREMENT: Ένα ευέλικτο και ενδιαφέρον πρόγραμμα που προσφέρει σε επαγγελματίες και φιλόδοξα άτομα την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, διοικητικές και άλλες πρακτικές δεξιότητες στον κλάδο ειδίκευσης της αρεσκείας τους, μέσω των κατευθύνσεων της Διοίκησης ή των Δημόσιων Συμβάσεων ή συνδυάζοντας και τις δύο κατευθύνσεις. Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων ανά εξάμηνο, είναι έξι, και όλα τα μαθήματα γίνονται απόγευμα, έτσι ώστε να μειώνεται ο φόρτος εργασίας σε όσους έχουν επιπλέον υποχρεώσεις.
  • LEVEL 6 ACCOUNTING & FINANCE: Το Μεταπτυχιακό Επαγγελματικό Δίπλωμα Λογιστικής & Xρηματοοικονομικών του Training Qualifications UK (TQUK), είναι το μοναδικό στο είδος του ανά το παγκόσμιο. Το πρόγραμμα προσφέρεται διαδικτυακά και διαρκεί μόνο 12 μήνες. Mετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι λαμβάνουν 9 απαλλαγές από τα 14 μαθήματα του ACCA. Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για απόφοιτους του κλάδου Διοίκησης ή συναφή κλάδου, που επιθυμούν να εισέλθουν στον επαγγελματικό χώρο ή εργάζονται ήδη και θα ήθελαν να αυξήσουν τις πιθανότητες επαγγελματικής τους ανέλιξης.

Για πληροφορίες σχετικά με τους μεταπτυχιακούς κλάδους σπουδών του Alexander College, επικοινωνήστε στο 24532373.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










901