Alexander College: Έχεις σκεφτεί το μέλλον σου ως Διακοσμητής;


Είσαι τύπος δημιουργικός; Θέλεις στη ζωή σου και στο επαγγελματικό σου μέλλον να υπάρχει η δημιουργικότητα, η έμπνευση, η τέχνη; Τότε σκέψου σοβαρά το μέλλον σου ως επαγγελματίας Διακοσμητής και κάνε το κέφι σου επάγγελμα!

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ*

Ως δημιουργικός άνθρωπος, σου αρέσει να παρατηρείς, να εκφράζεις τις ιδέες σου, να τις αποτυπώνεις με διάφορους τρόπους, να έχεις το δικό σου μοναδικό στιλ, να διαφέρεις, να εμπνέεσαι, να αντιμετωπίζεις τα πάντα ως ευκαιρία για προσωπική έκφραση.

Σκέφτηκες το μέλλον σου ως Επαγγελματίας Διακοσμητής Εσωτερικού Χώρου; Θα μπορούσε να γίνει το ιδανικό επάγγελμα για εσένα. Οκ, το ξέρω ότι από το μυαλό σου περνούν πολλές σκέψεις, αν δηλαδή, αυτό το επάγγελμα θα μπορέσει να σου προσφέρει, πέρα από δημιουργικότητα και έσοδα.

Στην εποχή μας, τα νέα είναι ευχάριστα για όσους έχουν όρεξη για δουλειά, για όσους μπορούν κατέχοντας το πτυχίο τους να ξεχωρίσουν από τους πολλούς και να χαράξουν το δικό τους δρόμο. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν και παραμένουν ευέλικτοι όταν βγαίνουν στην αγορά εργασίας, ξεφεύγοντας από δυσοίωνες προβλέψεις, ξεπερασμένα στερεότυπα και αδιέξοδα του τύπου «δεν βρίσκω δουλειά, ας πάω για καφέ».

Κατ’ αρχήν να είσαι βέβαιος ότι επαγγελματική κατεύθυνση ίσως χρειαστεί να αλλάξεις αρκετές φορές μέχρι να κατασταλάξεις και να βρεις το δρόμο που θα περπατήσεις. Ένας απόφοιτος του κλάδου Διακόσμησης, έχει το προνόμιο να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί σε πολλά παρεμφερή επαγγέλματα. Να έχεις υπομονή και επιμονή, όλοι άλλωστε ξεκινούν από τα χαμηλά για να φτάσουν στα ψηλά!

Ως υπεύθυνος του κλάδου Διακόσμησης στο Alexander College, γνωρίζω καλά τις ανησυχίες ενός νέου ανθρώπου.

Σ’ αυτό το άρθρο θα παραθέσω κάποιες προτάσεις, τροφή για σκέψη, έτσι ώστε να μη διστάσεις να ακολουθήσεις σπουδές Διακοσμητή, εάν αυτό σου αρέσει στ’ αλήθεια.

Μπορείς να δουλέψεις ως Interior Designer – ελεύθερος επαγγελματίας – στο σχεδιασμό οικίας, καταστημάτων, εστιατορίων, κέντρων αναψυχής, ξενοδοχείων και άλλων πολλών χώρων. Αν σου δοθεί η ευκαιρία να αναλάβεις μεγάλα project, τότε έχεις πετύχει όσα ονειρεύτηκες.

Συνεργάσου με Αρχιτέκτονες και φτιάξτε το δικό σας γραφείο, όπου θα προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες στους πελάτες σας. Έτσι, θα δικτυωθείς πιο γρήγορα στο χώρο, θα αποκτήσεις πελατολόγιο και θα αυξήσεις την εμπειρία σου.

Γίνε Ειδικός σχεδίου 2 διαστάσεων και 3 διαστάσεων (AutoCad και τρισδιάστατα προγράμματα), εξέλιξε τις γνώσεις σου, έχοντας ως βάση την τεχνολογία και δεν θα χάσεις!

Αν δεν θέλεις στην αρχή να πάρεις τα ρίσκα σου, μπορείς να εργαστείς ως Σύμβουλος σε εταιρία ή κατάστημα (μεγάλα καταστήματα – διεθνή brand, καταστήματα DIY, είδη υγιεινής, καταστήματα επίπλων, κουζινών κλπ.), έτσι ώστε να έχεις σταθερό μισθό και στη συνέχεια να αποφασίσεις αν θέλεις να εργαστείς ως ιδιώτης.

Μπορείς ακόμα να εργαστείς, ως μόνιμη απασχόληση, σε ξενοδοχείο για τις ανάγκες διακόσμησης, ως Ειδικός Φωτισμού, σε μεγάλα καταστήματα για τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου ή/και της βιτρίνας ή αν σ’ αρέσει η τέχνη, μπορείς ακόμα να έχεις συνεργασίες με γκαλερί και εκθεσιακούς χώρους, έτσι ώστε να αναλαμβάνεις την επιμέλεια εκθέσεων.

Τέλος, ένας αρκετά επικερδής χώρος στην αγορά εργασίας – για τον οποίο οι στατιστικές για το μέλλον του βρίσκονται σε πολύ ψηλά επίπεδα – είναι αυτός του σχεδιασμού επίπλων. Έχεις τη δυνατότητα να πουλάς αυτά που σχεδιάζεις ή να δουλεύεις αποκλειστικά για μια εταιρεία.

Ό, τι και να επιλέξεις να κάνεις, σε συμβουλεύουμε να μη χάσεις τη δημιουργικότητά σου. Αξιοποίησε το πτυχίο σου όσο πιο καλά μπορείς και δες τα όνειρα σου να πραγματοποιούνται.

https://www.youtube.com/watch?v=NNj-kNxOe9s&t=8s

*Υπεύθυνος καθηγητής κλάδου

Διακόσμησης Εσωτερικού Χώρου

(BDES Interior Design)

Alexander College




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










641