Δράση «Νεολαία-Το μέλλον της Ευρώπης» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022


Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και ο κλάδος των Εικαστικών Τεχνών διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο: «Νεολαία – το μέλλον της Ευρώπης» η οποία προγραμματίζεται για τις 9 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 12:30 μ. Σημειώνεται πως τα έργα των μαθητών θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2022.

Η δράση αφορά τα Γυμνάσια της περιφέρειας Λευκωσίας το οποία μπορούν να συμμετέχουν το καθένα με μια ομάδα μαθητών η οποία δε θα υπερβαίνει τα 5 άτομα. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή Τέχνης του σχολείου τους, θα μεταβούν στο χώρο της Πλατείας Φανερωμένης όπου θα βρίσκονται στημένα σε ειδικές κατασκευές, μεγάλα ζωγραφικά τελάρα, πάνω στα οποία κάθε σχολείο θα ολοκληρώσει την εικαστική του πρόταση. Μετά την αποχώρηση των μαθητών, τα έργα θα παραμείνουν στο χώρο της Πλατείας μέχρι την επόμενη μέρα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές Γυμνασίων της Λευκωσίας θα ζωγραφίσουν πάνω σε τελάρα διαστάσεων 2.20μ x 1.50μ τα οποία θα βρίσκονται τοποθετημένα στο χώρο της πλατείας σε ειδικές κατασκευές. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, τα έργα θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι την επόμενη ημέρα (10/ 11):

1)    Οι ομάδες των μαθητών δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα πέντε άτομα η κάθε μια

2)    Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις των σχολείων όπως μεριμνήσουν για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών/ τριων στο χώρο της εκδήλωσης

3)    Καλούνται επίσης να μεριμνήσουν για την γραπτή έγκριση των γονέων των μαθητών τόσο για τη συμμετοχή των μαθητών στη συγκεκριμένη δράση όσο και για πιθανή φωτογράφιση τους για σκοπούς καταγραφής  της εκδήλωσης

4)    Με ευθύνη των καθηγητών τέχνης, κάθε ομάδα οφείλει να φέρει μαζί της στο χώρο όλα τα απαραίτητα υλικά για τη διεκπεραίωση της καλλιτεχνικής της πρότασης (π.χ. μπογιές, πινέλα, νερό, κ.λπ.). Είναι επίσης σημαντικό οι ομάδες να φέρουν μαζί τους και ένα μεγάλο κομμάτι νάϊλον το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το χώρο εργασίας τους για να προστατευτεί το πάτωμα της πλατείας.

5)    Λόγω της φύσης της συγκεκριμένης δράσης, οι μαθητές μπορούν να φορέσουν την ανάλογη ενδυμασία.

6)    Λόγω τεχνικών περιορισμών, για τη συμμετοχή των σχολείων στη δράση, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1643