Αναγκαία τοποθέτηση του Paideia-News


Την περασμένη Κυριακή, εκπαιδευτικός έστειλε για δημοσίευση στο Paideia-News ένα άρθρο του στο οποίο, όπως μας είπε, δεν ήθελε να αναρτηθεί φωτογραφία του. Του απαντήσαμε ότι από το 2011 που λειτουργεί το Paideia-News έχει κάποιες αρχές,  μεταξύ αυτών και ότι για δημοσίευση άρθρων είναι απαραίτητη η φωτογραφία του αρθρογράφου. Με αυτή την αρχή συνεχίζουμε και μέχρι σήμερα. Μας απάντησε. «Αφού αυτό είναι το policy σας, καταλαβαίνω».  Του είπαμε: «Κύριε … ας κρατήσει ο καθένας μας τις αρχές του με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Αυτό έχει σημασία. Καλή συνέχεια».  

Όμως ο ……… μετάνιωσε για την κατανόηση και θεώρησε καλό να ….καταγγείλει το Paideia-News στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εκπρόσωπος της οποίας επικοινώνησε μαζί μας και μας ζήτησε διευκρινίσεις.

Η απάντηση μας ήταν σαφής και τη δημοσιεύουμε. Θα είχε λόγο το Γραφείο της Επιτρόπου να παρέμβει εάν το Paideia-News είχε δημοσιεύσει προσωπικά δεδομένα του παραπονούμενου. Το Paideia-News ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ να δημοσιεύσει άρθρο στον ιστοχώρο του. Θα είχε δίκαιο να διαμαρτύρεται ο παραπονούμενος αν βρίσκαμε φωτογραφία του και την αναρτούσαμε χωρίς τη συγκατάθεση του, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Το Paideia-News σέβεται τους θεσμούς του κράτους και ασφαλώς το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Δεν πρόκειται όμως να εκχωρήσει το δικαίωμα σε κανέναν να καθορίζει τις αρχές λειτουργίας του, με τις οποίες μεγάλωσε και καθιερώθηκε στον κόσμο της παιδείας ,στηριζόμενο ίσως στην πιο αυστηρή δημοσιογραφική  δεοντολογία από όλες τις  ιστοσελίδες στην Κύπρο.  

Χριστόφορος Παπαστυλιανού

Διευθυντής

 

 

   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2553