Junior Achievement Κύπρου: Ημερίδα Καινοτομίας «Η επιχειρηματικότητα ενώνει» στην ΠΟΕΔ


Ο Οργανισμός JuniorAchievement Κύπρου, διοργανώνει την Ημερίδα Καινοτομίας «Η επιχειρηματικότητα ενώνει» την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, μεταξύ των ωρών 08:30-18:30, στα κτίρια της ΠΟΕΔ, Λευκωσία.  Η Ημερίδα Καινοτομίας στοχεύει στην ενθάρρυνση του επιχειρηματικού κλίματος της Κύπρου μέσω της ενδυνάμωσης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και της καινοτομίας των μαθητών/τριών. 

Κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής αυτής ημερίδας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαθητές/τριες, ηλικίας 15-18 ετών από ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνεργαστούν υποδεικνύοντας μια καινοτόμο ιδέα σε μια πρόκληση που θα δοθεί κατά την άφιξή τους. Οι μαθητές/τριες θα έχουν μόνο λίγες ώρες να μάθουν να εργάζονται ως ομάδα με άλλους μαθητές/τριες, τους οποίους δεν γνώριζαν προηγουμένως,  και να διαμορφώσουν συλλογικά τις ιδέες τους, προκειμένου να προτείνουν μια δημιουργική λύση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην περίπτωση της Κύπρου. Στο τέλος της ημέρας, όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε μια ομάδα επιτυχημένων επιχειρηματιών και εμπειρογνωμόνων.   Η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει σε ένα διεθνές πρόγραμμα επιχειρηματικότητας το επόμενο καλοκαίρι, ενώ οι νικητές της δεύτερης και της τρίτης θέσης θα λάβουν βραβεία και δώρα.

Η ημερίδα θα υποστηριχθεί από μέντορες που προέρχονται από την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου. Οι μέντορες θα συνεργαστούν με τους/τις μαθητές/τριες και θα τους υποστηρίξουν κατά την ανάπτυξη των ιδεών και των παρουσιάσεων τους.  Οι μαθητές/τριες θα συνοδεύονται από τους/τις εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι/ες θα έχουν επίσης την πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάριο Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης.

Η ημερίδα υποστηρίζεται από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία. Το Junior Achievement Κύπρου εκφράζει θερμές ευχαριστίες.

Ο JA Cyprus (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικευμένου στην εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα των νέων που στοχεύει στην ενδυνάμωση τους με δεξιότητες επιχειρηματικότητας, οικονομικής παιδείας και απασχολησιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με τη Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο 97-715909 και στο email esotiriou@jacyprus.org.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










703