Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντάσσονται στον σχεδιασμό του Υπ.Υ. για αντιμετώπιση της πανδημίας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και αντιπροσωπείας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ). Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο ΠΑΣΙΝ έθεσε στη διάθεση της πολιτείας τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ώστε να συμπεριληφθούν στον Ευρύτερο Κεντρικό Σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, για αντιμετώπιση της πανδημίας.  

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η συμμετοχή των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στον καθολικό σχεδιασμό του Συστήματος Υγείας της Κύπρου, για αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σημαντική και απαραίτητη.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Υπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να αναλύσει στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΙΝ τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας και τις ενέργειες που λαμβάνουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, ώστε να προετοιμαστούν να διαχειριστούν την πανδημία. Στην παρούσα φάση και ενόψει της προετοιμασίας των δημοσίων νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια θα εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά. Η συνεργασία με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια θα αναθεωρείται ανάλογα με τον ευρύτερο σχεδιασμό.

_________________

Υπουργείο Υγείας

23 Μαρτίου 2020Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

186