ΠΟΥ Ευρώπης: Σημαντικό να ακολουθηθεί μια προσεχτική προσέγγιση στο άνοιγμα των σχολείων


Για το άνοιγμα των σχολείων, που είναι πολύ σημαντικό γιατί τα παιδιά έχουν υποφέρει δυσανάλογα από τον εγκλεισμό τους στο σπίτι, είναι πολύ βασικό «να ακολουθηθεί πραγματικά μια προσεχτική προσέγγιση», δήλωσε η Ανώτερη Λειτουργός της Ομάδας Διαχείρισης Κρουσμάτων, του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ Ευρώπης Δρ. Κέιτι Σμόλγουντ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΠΟΥ θα εκδώσει καθοδήγηση ειδικά για τα σχολεία τις επόμενες ημέρες.

Η κ. Σμόλγουντ απαντούσε σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για τις συστάσεις του ΠΟΥ για το άνοιγμα των σχολείων, ιδιαίτερα αναφορικά με τις μικρές ηλικίες.

«Καθώς οι χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν κάποια από τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, ιδιαίτερα αυτά που ήταν πιο περιοριστικά, έχουμε ορισμένες γενικές συστάσεις για όλες τις χώρες αυτές», ανέφερε. Στο ερώτημα πότε θα πρέπει οι χώρες να αρχίσουν να το πράττουν αυτό, είπε, είναι «σίγουρα όταν έχουν μια πολύ καλή εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα».

Ότι, πρόσθεσε, «κατανοούν πού βρίσκεται ο ιός, πώς εξαπλώνεται και ότι μπορούν πραγματικά να ταυτοποιήσουν όλα τα ύποπτα κρούσματα. Να τα εξετάσουν, να τα απομονώσουν και έπειτα να συνεχίσουν με οποιεσδήποτε επαφές τους. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που πρέπει να είναι ολοκληρωμένη αυτή την περίοδο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










636