9 χρόνια Paideia-News, 9 χρόνια συνέπειας και σεβασμού στον αναγνώστη


 To Paideia-News κλείνει σήμερα 15 Ιουνίου 2020, 9 χρόνια ζωής. Σαν σήμερα το 2011, άρχισε η  μεγάλη προσπάθεια κάλυψης των θεμάτων της παιδείας μέσω του διαδικτύου που βρισκόταν στα αρχικά του στάδια. Διαχωρίσαμε δυο βασικά στοιχεία. Ήταν βασικό στοιχείο, η αλλαγή του τρόπου ενημέρωσης που έπρεπε να ακολουθήσουμε και όπως επίσης και η δημοσιογραφική δεοντολογία που έπρεπε να συνεχίσουμε όπως ήταν πριν από την εποχή του διαδικτύου. Το πεδίο στον ηλεκτρονικό τύπο δεν μας ξάφνιασε. Επιλέξαμε μια διαφορετική πορεία από τα υπόλοιπα μέσα. Ενημερώσαμε και δώσαμε βήμα στον κάθε εμπλεκόμενο με την παιδεία αναγνώστη. Το κυριότερο όμως είναι ότι θέσαμε τους δικούς μας νόμους, με απαραίτητους περιορισμούς και δημιουργήσαμε την πραγματική δημοκρατία. Κλείσαμε την πόρτα στα διάφορα κέντρα λασπολογίας και ελέγξαμε την ποιότητα, την οποία διατηρούμε μέχρι σήμερα. Κάναμε βελτιωτικές κινήσεις σε βάρος της επισκεψιμότητας μας. Παρ’ όλα αυτά, η μεγαλη μάζα των αναγνωστών μας, κατέστησε το Paideia-News ως τον βασικο φορέα ενημέρωσης σε θέματα παιδείας.

Σήμερα, 9 χρόνια μετά, το Paideia-News ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μπήκε στο κάθε «σπίτι» όχι μόνο των εκπαιδευτικών και των ακαδημαϊκών, αλλά και των γονιών, φοιτητών, μαθητών και κάθε φορέα της εκπαίδευσης.

Σήμερα, 9 χρόνια μετά έχουν αλλάξει πολλά. Πολλοί από τους αρχικούς αναγνώστες μας έχουν συνταξιοδοτηθεί αλλά παραμένουν μαζί μας στην ενημέρωση, αλλοι μεγαλώνοντας κατά μια σχεδόν δεκαετία έχουν ανέβει τα σκαλιά της ιεραρχίας και καταλαμβάνουν θεσεις κλειδιά στον τομέα της παιδείας.

Σήμερα, 9 χρόνια μετά, έχουν αλλάξει πολλά και στον τομέα της τεχνολογίας. Την περασμένη δεκαετία όλοι έκριναν και κατέκριναν τους δημοσιογράφους για τα γραφόμενα τους, κάτι που συνεχίζεται. Η διαφορά όμως με το σήμερα είναι ότι ότι σχεδόν, όλοι πλέον, μέσω των «Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης» έχουν μετατραπεί σε δεκάδες χιλιάδες δημοσιογράφους οι οποίοι, καθένας με τον δικό τους τρόπο, δημοσιοποιεί  τα γραφόμενα του. Σε ένα άγνωστο μέχρι τότε τεχνολογικό τοπίο, στο οποίο προσφέρθηκε και εξακολουθεί να προσφέρεται μια ψευδαιπίγραφη «ελευθερία λόγου» που ξεπερνά τα όρια της ηθικής και φθάνει στον διασυρμό την ύβρι και τον μηδενισμό οποιουδήποτε έχει αντίθετη άποψη με τον αρθρογράφο, χιλιάδες άτομα έχουν εγκλωβιστεί σε μια δυσάρεστη εξέλιξη, συνηδειτοποιώντας ότι όπως και πριν στον Τύπο, έτσι και στο διαδίκτυο, ισχύει αμείλικτα το «Verba volant, scripta manent», (τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν». Με όλες τις ενδεχόμενες συνέπειες.

Στα 9 χρόνια της παρουσίας του, το Paideia-News μπορεί να υποστηρίζει ότι έχει αποτρέψει αυτό το φαινόμενο και ότι δεν έχει εκθέσει κανένα αρθρογράφο του. Δεν εχει γίνει αιτία να πληγεί το κύρος του οποιουδήποτε, η διατήρηση του οποίου πρέπει να παραμένει ο πρωταχικός στοχος του κάθε ανθρώπου. Είναι κανόνας ότι το επίκτητο κύρος που προσφέρει στον καθένα η επαγγελματική του θέση, δεν είναι αρκετή για να του εξασφαλίσει τον αναγκαίο σεβασμό και την αποδοχή από τις μάζες, χωρίς την ύπαρξη του προσωπικού του κύρους.

 Σήμερα, 9 χρόνια μετά, το Paideia-News συνεχίζει την πορεία του με τις ίδιες αρχές, με σοβαρότητα και συνέπεια, με σεβασμό στους αρθρογράφους και τους συνεργάτες του.

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες μας για την επιλογη του Paideia-News για την ενημέρωση τους και όλους τους συνεργάτες που το στηρίζουν.

Χριστόφορος Παπαστυλιανού  

Διευθυντής         

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










899