Τέθηκε υποκράτηση ο εκπαιδευτικός που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας


Προδρόμου ζητήθηκε από την ΕΕΥ να τεθεί σε διαθεσιμότητα

Να τεθεί σε διαθεσιμότητα καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας, ζήτησε από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ερωτηθείς στη Βουλή να σχολιάσει την υπόθεση καθηγητή που κατηγορείται για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας, στη Λάρνακα, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα.

«Από την ώρα που είχαμε κάποια κατάληξη από την Αστυνομία, έχουμε ζητήσει από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Θα ακολουθηθεί βεβαίως στη συνέχεια η διαδικασία που προβλέπεται», κατέληξε.

Στο μεταξύ:

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες εναντίον άνδρα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης μαθήτριας στο σχολείο όπου φοιτά, στη Λάρνακα, η οποία φέρεται να διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου.

Το περιστατικό είχε δει το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, μετά από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρίστου Ορφανίδη, ο οποίος ζητούσε, μεταξύ άλλων, από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες μέχρι τη διερεύνηση καταγγελίας για περιστατικό που αφορά καθηγητή.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου «την περασμένη εβδομάδα έγινε μια καταγγελία, το Σάββατο λήφθηκε κατάθεση από την ανήλικη, ενώ ύστερα από αξιολόγηση της κατάθεσης αργά χθες βράδυ προχωρήσαμε στη σύλληψη ενός προσώπου, ως ύποπτου, στη βάση διατάγματος σύλληψης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο, σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, εξέδωσε διάταγμα κράτησης του για οκτώ ημέρες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










623