Ο υποψήφιος πρόεδρος Αλ. Σαββιδης καταγγέλλει το ΥΠΠΑΝ ότι του αποστερεί τον μισθό του


Ο υποψήφιος για προεδρικές εκλογές του 2023, εκπαιδευτικός Αλέξιος Σαββίδης, με ανακοίνωση του αναφέρει:

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Σαββίδ Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου κ. Στυλιανό Παπαθεοδώρου, Υπουργό ΥΠΠΑΝ κ. Πρόδρομο Γ. Προδρόμου,

ΚΟΙΝ: Υπουργικό Συμβούλιο, Βουλή των Αντιπροσώπων, Διευθυντή Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων κ. Άντη Αποστόλου, Γενική Λογίστρια κ. Ρέα Γεωργίου, Επιτρόπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, Γενικό Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Φ. Μιχαηλίδη, Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, ΟΕΛΜΕΚ, Ο.Λ.Τ.ΕΚ., ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

ΘΕΜΑ: Επιστολή/καταγγελία εναντίον του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ κ. Νεόφυτου Παπαδόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης κ. Κυπριανού Δ. Λούη για παράνομη διακοπή καταβολής μηνιαίας μισθοδοσίας

Κύριοι,

παρακαλώ όπως εξετάσετε κατά πόσο οι εν λόγω δημόσιοι λειτουργοί καταχράστηκαν εξουσία (άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα) και, αν ναι, όπως προβείτε στις κατά την κρίση σας δέουσες ενέργειες σύμφωνα με το Άρθρο 113 του Συντάγματος. Παρακαλώ, επίσης, θερμά όπως χειριστείτε/εξετάσετε το θέμα κατά προτεραιότητα, ως σοβαρό και επείγον, καθώς, από τις έκδηλα παράνομες ενέργειες των εν λόγω δημόσιων λειτουργών, ο εκπαιδευτικός λειτουργός κ. Αλέξιος Σαββίδης αποστερείται εδώ και μήνες τη μισθοδοσία του και παραμένει χωρίς τους αναγκαίους πόρους διαβίωσης. Επισυνάπτονται όλα τα σχετικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα από τις 01/09/21 – 08/04/22 ο κ. Αλέξιος Σαββίδης τύγχανε παρεμπόδισης από το ΥΠΠΑΝ της εκτέλεσης των διδακτικών του καθηκόντων μιας και παρουσιαζόταν καθημερινά στο σχολείο που υπηρετεί και δεν του επιτρεπόταν η είσοδος του στη σχολική μονάδα χωρίς την προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος τεστ αντιγόνου. Στις 11/04/22 προσήλθε, χωρίς safepass (μετά το νέο διάταγμα), στο σχολείο που υπηρετεί και του επιτράπηκε να εισέλθει στη σχολική μονάδα και να ασκήσει τα καθήκοντα του.  Παράνομα, αυθαίρετα και εκδικητικά, χωρίς καμιά προειδοποίηση του έγινε αναδρομική αποκοπή των μισθών του που λάμβανε από 09/21-03/22 συμπεριλαμβανομένων. Τον χρέωσαν με το αρνητικό υπόλοιπο των  €18.903,36 χωρίς καν να δικαστεί, με αποτέλεσμα να προσέρχεται εδώ και 3 μήνες στην εργασία του, με μηδενικές απολαβές αφού καταχρηστικά του αποκόπτεται το σύνολο των απολαβών του προς εξόφληση του αρνητικού υπολοίπου. Ως εκ τούτου για τους επόμενους 4-5 μήνες δεν θα λαμβάνει καθόλου απολαβές.

Πέραν τούτου, δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που καθορίζεται στο άρθρο 10 των περί Προστασίας των Μισθών Νόμων του 2007 και 2012, για τη διενέργεια αποκοπής από τον μισθό και δεν επιδείχθηκε οποιαδήποτε μέριμνα ώστε οι αποκοπές να ήταν τέτοιες που ο κ. Αλέξιος Σαββίδης να μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του. Η πλήρης κατακράτηση της μισθοδοσίας του κ. Σαββίδη για τρεις συναπτούς μήνες και η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι εξοφλήσεως της ούτω καλούμενης «υπερπληρωμής», δηλαδή για ακόμα τέσσερις-πέντε μήνες, είναι όχι μόνο παράνομη, αλλά και κακοήθης, ηθικά απαράδεκτή και καταδικαστέα, γιατί φαίνεται να συνιστά μεθοδευμένη απόπειρα ηθικής και σωματικής εξόντωσής του, πλήξης της συνδικαλιστικής του ιδιότητας ως Προέδρου του Κλαδικού των Εκπαιδευτικών στην Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, καθώς και της υποψηφιότητας του για τις προεδρικές εκλογές του 2023.  

Παρακαλώ, θερμά, όπως χειριστείτε/εξετάσετε το θέμα κατά προτεραιότητα, ως σοβαρό και επείγον, καθώς, από τις έκδηλα παράνομες ενέργειες των εν λόγω δημόσιων λειτουργών, ο εκπαιδευτικός κ. Αλέξιος Σαββίδης αποστερείται εδώ και μήνες τη μισθοδοσία του, ενώ εργάζεται, και παραμένει χωρίς τους αναγκαίους πόρους διαβίωσης αυτός και η οικογένεια του.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Επιτελείο υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές 2023 κ. Αλέξιου Σαββίδη»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1989