Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Young Female Leaders»
Μετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Young Female Leaders» κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Λάρνακα, με στόχο να καλλιεργήσει τις ηγετικές δεξιότητες νέων γυναικών ηλικίας 14-18 ετών. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2025, στο Makerspace Λάρνακας, με την υποστήριξη της InnoEUsphere.
Ξέρατε ότι οι γυναίκες στην Κύπρο αποτελούν το 59% των αποφοίτων πανεπιστημίου, αλλά μόλις το 15% των διευθυντικών στελεχών; Παράλληλα, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat (2024) μόνο 14,3% των εδρών στη Βουλή καταλαμβάνονται από γυναίκες, ποσοστά σημαντικά χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ. Το πρόγραμμα «Young Female Leaders» φιλοδοξεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα, ενθαρρύνοντας τις νέες γυναίκες να ανακαλύψουν τις ηγετικές τους ικανότητες και να εξελιχθούν σε ηγέτιδες με όραμα.
Η Δρ. Αντιγόνη Κωμοδίκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του JA Cyprus, εμπνεύστηκε να συντονίσει αυτή την πρωτοβουλία μετά τη μοναδική εμπειρία της στις ΗΠΑ το 2023, στο πλαίσιο του International Visitors Leadership Program (IVLP). Το 2024 βραβεύτηκε με το IVLP Impact Award για τον αντίκτυπο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οργανώνει στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία του προγράμματος Young Female Leaders. Το "Young Female Leaders" δημιουργήθηκε για να ενδυναμώσει τις νέες γυναίκες της Κύπρου και να τις εμπνεύσει να δημιουργήσουν έργα με κοινωνικό αντίκτυπο.
Το πρόγραμμα της Λάρνακας θα ξεκινήσει με ένα ολοήμερο εργαστήρι, όπου 20 νεαρά κορίτσια θα γνωριστούν, θα δημιουργήσουν ομάδες και θα αρχίσουν να σχεδιάζουν λύσεις για κοινωνικές προκλήσεις που αφορούν την πόλη τους. Στη διάρκεια των επόμενων μηνών, θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να αναπτύξουν τα έργα τους και να καθοδηγηθούν από γυναίκες-μέντορες που θα μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις από τη δική τους επαγγελματική πορεία.
Για να δηλώσεις συμμετοχή: https://forms.gle/Y3quFkwZtoeQeiFY7 μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ευπρόσδεκτες αιτήσεις από κορίτσια οποιασδήποτε περιοχής της Κύπρου.
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.
Πληροφορίες: a.komodiki@jacyprus.org