5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, 23-30 Σεπτεμβρίου 2019


Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) συμμετέχει ενεργά, στηρίζει και προωθεί την 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #Be Active. Στο πλαίσιο των δράσεων #Be Active διοργανώθηκε χθες «Άσκηση στον εργασιακό χώρο» για τους εργαζομένους του ΥΠΠΑΝ.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Ηλίας Μαρκάτζιης, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, Πρώτοι Λειτουργοί Εκπαίδευσης, Επιθεωρητές, λειτουργοί όλων των ειδικοτήτων είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν υπό τις οδηγίες της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, Μέρσιας Παπανικολάου-Μιραλλάη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις χαλάρωσης και ευεξίας ενάντια στο εργασιακό άγχος και στην καθιστική ζωή. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Δια Βίου Πρέσβειρα #Be Active, Κάλλη Χατζηιωσήφ και από πλευράς Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, η Εθνική Συντονίστρια του #Be Active Ιωάννα Παρασκευοπούλου.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία των πολιτών της Κύπρου, καλεί με εγκυκλίους όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετέχουν ενεργά, διοργανώνοντας δράσεις οι οποίες να στοχεύουν στην προαγωγή του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας καθώς και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Μέσης Εκπαίδευσης στις ιστοσελίδες:  http://fysam.schools.ac.cy/index.php/el/draseis/be-active-2019  και https://www.beactive.cy/ καθώς και στα τηλέφωνα 22800764, 765, 798.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Δημοτικής Εκπαίδευσης στο σύνδεσμο: http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp9521a και στο τηλέφωνο: 25870280




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










747