Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου


Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορτασθεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα. Το λεπτομερές πρόγραμμα του εορτασμού στη Λευκωσία έχει ως εξής:

07.00π.μ. Εωθινό από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ)

Διαδρομή: Πλατεία Ελευθερίας – Κωνσταντίνου Παλαιολόγου– Κοραή – Πλατεία Αρχιεπισκοπής. Συνοδεύει τμήμα προσκόπων και οδηγών.

07.30π.μ. Έπαρση της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς. Θα παιανίζει η φιλαρμονική της Δύναμης.

10.00π.μ. Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας. Θα χοροστατήσει η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και θα παραστούν: η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, η Α.Ε. η Πρέσβυς της Ελλάδας  και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στο χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη.

 Όλα τα σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Λευκωσίας εκπροσωπούνται με τα λάβαρα και την κυπριακή και ελληνική σημαία.  

11.00π.μ. Έναρξη της παρέλασης

     Το χαιρετισμό της παρέλασης, μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας, θα δεχθούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος  της Κυπριακής Δημοκρατίας,  κ Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Παιδείας,  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, η Α.Ε. η Πρέσβυς της Ελλάδας και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει αρχικά η φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς  και στη συνέχεια η φιλαρμονική της Αστυνομίας.

Συγκέντρωση τμημάτων:

Τα τμήματα των Πανεπιστημίων, Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών, Σωματείων και Οργανώσεων, που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση, θα συγκεντρωθούν κατά μήκος της Λεωφόρου Στασίνου (από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Δημοτικό Σχολείο «Ελένειον») με εξαίρεση τα μέλη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου 1974 τα οποία θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Σολωμού.

Διαδρομή παρέλασης:

Πλατεία Ελευθερίας, Ομήρου, Αναστασίου Λεβέντη, Λεωφόρος Βύρωνος, Κυβερνητικά Κτίρια. Διάλυση προς την Ευαγόρου και στις γύρω παρόδους (επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα).

 17.00μ.μ. Υποστολή της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς. Θα παιανίζει η φιλαρμονική της Δύναμης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










830