Δύο παρουσιάσεις σεμιναρίων εκπαιδευτικών για ψυχολογική στήριξη μαθητών


Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας που  διοργάνωσε μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου δύο διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε θέματα ψυχολογικής στήριξης των μαθητών/μαθητριών κατά την περίοδο της πανδημίας και ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς συνδέσμους (link) των παρουσιάσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας για τη στήριξη της κοινότητας και τη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία, η Δρ Μόνικα Σιακού, Μέλος της πιο πάνω Επιτροπής, Αν. Καθηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, παρουσίασε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 το θέμα: «Η θωράκιση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών του δημοτικού σχολείου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, μέσα από την καθημερινή διδασκαλία».

Η Δρ Μαρία Καρανικόλα, Αν. Καθηγήτρια στο ΤΕΠΑΚ, επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, παρουσίασε στις 23 Φεβρουαρίου 2021 το θέμα «Πανδημία COVID-19:  Μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τα βιώματα ψυχικής επιβάρυνσης;».

Οι δύο παρουσιάσεις αναρτήθηκαν στους συνδέσμους : Διάλεξη 2βαθμια εκπαίδευση Covid 19,  Resilience in Classrooms




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










658