Φωταγώγηση κτηρίων με τα εθνικά χρώματα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821


Σε συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Υπουργός Παιδείας κ. Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα φωταγωγηθούν συμβολικά κτήρια με τα εθνικά χρώματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Θέλω να ανακοινώσω ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνική Επανάσταση του 1821 και την Παλιγγενεσία, όπως είχα ενημερώσει τις προάλλες και τον Πρέσβη της Ελλάδος κ. Θεοχάρη Λαλάκο, θα φωταγωγήσουμε συμβολικά ορισμένα κτήρια με τα εθνικά χρώματα.

Συγκεκριμένα, από τις 24 Μαρτίου μέχρι και την 1η Απριλίου θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα προς τιμήν της Επανάστασης του 1821 το κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπως και ένα σχολείο σε κάθε πόλη της Κύπρου.

Έχουν επιλεγεί για τον σκοπό αυτό κάποια σχολικά κτήρια σε κεντρική και περίοπτη θέση για να εξυπηρετείται ο σκοπός μας.

-         Στη Λευκωσία θα φωταγωγηθεί η Α’ Τεχνική Σχολή στην είσοδο της πόλης, αλλά και τιμής ένεκεν το Παγκύπριο Γυμνάσιο. 

-         Στη Λεμεσό, το Λύκειο Αποστόλου Παύλου και Πέτρου,

-         Στη Λάρνακα το Παγκύπριο Λύκειο,

-         Στην Πάφο το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’  και

-         Στο Παραλίμνι το Λύκειο Παραλιμνίου

Επιπρόσθετα, μετά από συνεννοήσεις που έγιναν θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα και το κεντρικό στάδιο της χώρας, το Γ.Σ.Π., από τις 24 μέχρι τις 28 Μαρτίου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1429