ΥΠΠΑΝ: Καμία σχέση με τις εκλογές


Επιβεβλημένη η αποπαγοποίηση θέσεων για αντικατάσταση αφυπηρετούντων και έγκαιρη στελέχωση των σχολείων

Σχετικά με δυο σημερινά δημοσιεύματα για την προτεινόμενη στη Βουλή «αποπαγοποίηση» θέσεων και επειδή σε μια εφημερίδα γίνεται λόγος για «άρωμα ψηφοθηρίας» και σε μια άλλη επισημαίνεται ότι αυτό συμβαίνει «51 μέρες πριν τις βουλευτικές» με αναφορά επίσης σε «άρωμα εκλογών», το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (YΠΠΑΝ) επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Μεταξύ των θέσεων αυτών συγκαταλέγονται και 383 θέσεις εκπαιδευτικών. Δεν πρόκειται για νέες θέσεις, αλλά η αποπαγοποίηση χρειάζεται για να αντικατασταθούν αφυπηρετούντες. Είναι απολύτως απαραίτητες θέσεις για τη στελέχωση των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.

Όσον αφορά τη χρονική στιγμή που συμβαίνει αυτό, δεν πρόκειται για κάποια επιλογή του ΥΠΠΑΝ ή της Κυβέρνησης. Κάθε χρόνο χρειάζεται αποπαγοποίηση την ίδια χρονική περίοδο. Το γεγονός ότι ειδικά φέτος η Βουλή αναγκαστικά θα διακόψει τις εργασίες της λόγω εκλογών, καθιστά την ανάγκη  αποπαγοποίησης, αυτές τις μέρες, επιτακτική. Σε περίπτωση που τυχόν δεν αποπαγοποιηθούν οι απαραίτητες θέσεις τότε σε πολλά σχολεία θα υπάρχει τον Σεπτέμβριο έλλειψη εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι για την τρέχουσα σχολική χρονιά και έχοντας λάβει υπόψη τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, για πρώτη φορά έγινε τόσο γρήγορα και ικανοποιητικά η στελέχωση και είχαμε θέσει ως στόχο να γίνεται κάθε χρόνο νωρίτερα   προκειμένου να εξελίσσεται όσο γίνεται ομαλότερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας χρειάζεται να αποπαγοποιηθούν οι θέσεις στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχουν γίνει γνωστές οι ανάγκες και στη συνέχεια να πληρωθούν έγκαιρα, για να είναι τα σχολεία μας έτοιμα για το σχολικό έτος 2021-22. 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










621