Στήριξη σχολείων στα παιδιά και οικογένειες των περιοχών που έχουν πληγεί από τη φονική πυρκαγιά


Μετά τη φονική πύρινη λαίλαπα, τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά και σε μια προσπάθεια συμπαράστασης και στήριξης των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί, το Υπουργείο Παιδείας φροντίζει για έκτακτη λειτουργία σχολείων υποδοχής και απασχόλησης και την ψυχο-συναισθηματική στήριξη μαθητών και μαθητριών της πληγείσας περιοχής.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες, ο πόνος και το φορτίο των ανθρώπων βαρύ. Τα σχολεία μας, όπως και οι άλλες υπηρεσίες του κράτους στέκονται δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί. 

Από αύριο Δευτέρα στα δημοτικά σχολεία Ιαματικής και Χοιροκοιτίας θα βρίσκεται επιτόπου κλιμάκιο εκπαιδευτικών για να υποδεχτούν και να απασχολήσουν δημιουργικά όσα παιδιά οι οικογένειες τους θα επιθυμούσαν να παραμείνουν στο σχολείο. 

Τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσουν έκτακτα τμήματα θερινού σχολείου σε δημοτικά σχολεία της περιοχής που θα ανακοινωθούν, προκειμένου να υποδεχτούν παιδιά που θα το επιθυμούσαν.   

Επίσης, στο Λύκειο Λευκάρων από αύριο το πρωί θα βρίσκονται επιτόπου η διεύθυνση μαζί με κλιμάκιο εκπαιδευτικών προκειμένου να υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει και να παράσχουν στήριξη. Θα μπορούν να γίνουν επίσης συνεννοήσεις και για στήριξη από μέλη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υ.Π.Π.Α.Ν. 

Ταυτόχρονα, μέλη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας θα επισκεφθούν τα σχολεία προκειμένου να αναπτυχθεί ένα έκτακτο δίκτυο συναισθηματικής και ψυχολογικής ενίσχυσης, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σχετική ανακοίνωση δημοσιεύεται πιο κάτω και από την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2510