Σεμινάριο εργαστηριακού τύπου διοργανώθηκε από το ΥΠΠΑΝ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών


Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (European Centre for Modern Languages-ECML) συνδιοργάνωσαν εκπαιδευτικό σεμινάριο εργαστηριακού τύπου από τις 2 μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, στη Λευκωσία. 

Το σεμινάριο, το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, είχε θέμα «Use of ICT in support of language teaching and learning»,αφορούσε δηλαδή τη χρήση των τεχνολογιών στη διδασκαλία, εκμάθηση και αξιολόγηση γλωσσών.   

Είκοσι ένας εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν και διδάσκουν γλώσσες στη Μέση και Δημοτική Εκπαίδευση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στη γλωσσική εκπαίδευση, να γνωρίσουν μια επιλογή από ελεύθερα διαθέσιμα εργαλεία ΤΠΕ και ανοιχτές εκπαιδευτικές πηγές που υποστηρίζουν τη διδασκαλία και την εκμάθηση γλωσσών και να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν δραστηριότητες βασισμένες σε αυτά τα ελεγμένα εργαλεία και τις διαθέσιμες ανοιχτές εκπαιδευτικές πηγές. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε, δε, στην παιδαγωγική πτυχή, αφού για να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες των ΤΠΕ στη διδασκαλία της γλώσσας, είναι σημαντικό αυτά να χρησιμοποιούνται με παιδαγωγικά ορθό τρόπο, ο οποίος θα  ανταποκρίνεται στις ατομικές ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Δημιουργήθηκε επίσης, ένας διαδικτυακός χώρος εργασίας και οι εκπαιδευτικοί θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές που θα προωθήσουν τη χρήση των εργαλείων ΤΠΕ και των ανοικτών πηγών για την υποστήριξη της διδασκαλίας και της εκμάθησης γλωσσών.

Τέτοιες γνώσεις και δεξιότητες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών, καθώς και στον εκσυγχρονισμό της καθημερινής τους διδακτικής πρακτικής αφενός και αφετέρου στην αύξηση των κινήτρων των μαθητών.

Άντρια Χρυσοστομίδου

Σύμβουλος Αγγλικών

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










526