Συμμετοχή CYber Safety στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Digital Assembly 2022


Στις 21 και 22 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Digital Assembly 2022: A closer look into the digital future,  στην Τουλούζη της Γαλλίας. Tο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Digital Assembly αποτελεί βασική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρώπης, η οποία συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από τη χώρα που προεδρεύει (το πρώτο εξάμηνο του έτους) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Φέτος, το Digital Assembly διοργανώθηκε, υπό τη Γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο συνέδριο, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, δια ζώσης ή διαδικτυακά, εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ και συνεδριάσεις σε ολομέλεια, με επίκεντρο ζητήματα που σχετίζονται με την κυριαρχία και την αυτονομία της ΕΕ. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν τέσσερα εργαστήρια, ακολουθούμενα από συζήτηση σε ολομέλεια, στην οποία συμμετείχαν υψηλού επιπέδου και εμπνευσμένοι/ες ομιλητές/ομιλήτριες από τον ψηφιακό τομέα, φορείς χάραξης πολιτικής και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ένα από τα εργαστήρια επικεντρώθηκε στη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα παιδιά (Better Internet for Kids-BIK+).

Η Λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Παναγιώτα Χατζηττοφή, εκ μέρους του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου-CΥberSafety και το μέλος της Ομάδας Νέων CYberSafety Youth Panel και Πρεσβευτής Νεολαίας  ΒΙΚ (Better Internet for Kids), Δημήτρης Τσάλαβος, συμμετείχαν ενεργά στο εργαστήριο όπου παρουσιάστηκε η νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα καλύτερο Διαδίκτυο για τα  παιδιά (Better Internet for Kids - BIK+), η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο του 2022. 

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, τις οποίες συντόνισε η June Lowery-Kingston (Επικεφαλής Μονάδας, Προσβασιμότητας, Πολυγλωσσίας και Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες αναφέρθηκαν τόσο στη σημασία της προστασίας των παιδιών και των νέων στο Διαδίκτυο όσο και στη σημασία της ενδυνάμωσης και της συμμετοχής τους στο διαδικτυακό περιβάλλον. Καθοριστικό ρόλο στη συζήτηση είχαν οι Πρεσβευτές Νεολαίας του BIK, που τόνισαν τη σημασία της συμμετοχής των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες για αλλαγή. Σχολίασαν επίσης ότι θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό για τους/τις νέους/νέες να μαθαίνουν για τους διαδικτυακούς κινδύνους και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










593