Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του Δ΄ Επιστημονικού Συμποσίου «Το 1922 και η Κύπρος»


Η Επιτροπή Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη Μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού 1922-2022 και ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κύπρου σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου πραγματοποίησαν την Τελετή Έναρξης του Δ΄ Επιστημονικού Συμποσίου με θέμα «Το 1922 και η Κύπρος». Η Τελετή Έναρξης του Συμποσίου έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, στη Λευκωσία.

Η Τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον δρα Γιώργο Γεωργή, Πρόεδρο της Επιτροπής Εκδηλώσεων Κύπρου για τη Μνήμη Μικρασιατικού Ελληνισμού 1922-2022. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την κ. Μόνα Σαββίδου – Θεοδούλου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου, από τον κ. Χρίστο Κουκλιώτη, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Αρχ. Μακαρίου Γ΄. Ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κύριος Πρόδρομος Προδρόμου απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου δρ Πέτρος Παπαπολυβίου.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά» και ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή Μικρασιατικών Κειμηλίων του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου.

Οι εργασίες του Δ΄ Επιστημονικού Συμποσίου θα συνεχιστούν στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 με το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης όλων των κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι χάθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, καθώς και των Μικρασιατών  προσφύγων του 1922, οι οποίοι απεβίωσαν στην Κύπρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










600