Διάλεξη του διακεκριμένου Καθηγητή Alberto Sangiovanni Vincentelli στο Κέντρο Αριστείας Κοίος


Το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διάλεξη του διεθνώς διακεκριμένου Καθηγητή Alberto Sangiovanni Vincentelli, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ).

Ο Δρ. Alberto Sangiovanni-Vincentelli θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Καθηγητές παγκοσμίως στον τομέα των ενσωματωμένων συστημάτων και της αυτοματοποίησης σχεδίασης ηλεκτρονικών συστημάτων και έχει ιδρύσει ή συνιδρύσει πολλές επιτυχημένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των κολοσσών Cadence και Synopsys, κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των εργαλείων αυτοματοποίησης σχεδίασης.

 Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022, στις 14:00 (ώρα Κύπρου) στο Αμφιθέατρο Β108, (Κτήριο Α. Λεβέντης) στοΠανεπιστήμιο Κύπρου. Η παρακολούθηση της διάλεξης θα είναι εφικτή και μέσω της πλατφόρμας zoom (https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJMsc-6rrTIsEtPaGVMqNn0iXpMeombKgyB2)

Στη διάλεξη με θέμα «CyberPhysicalSystemDirectionsandChallenges», ο Καθηγητής Alberto Sangiovanni Vincentelli θα αναφερθεί στα κυβερνοφυσικά συστήματα και θα αναφερθεί στις τάσεις, στο ρόλο και τους περιορισμούς της Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης σε αυτό τον τομέα.

Ο Καθηγητής Alberto Sangiovanni Vincentelli είναι Πρόεδρος της Έδρας Edgar L. and Harold H. Buttner Chair του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ. Κατά τη διάρκεια των ετών 1980-1981 ήταν Επισκέπτης Επιστήμονας στο Τμήμα Μαθηματικών Επιστημών της IBM T.J. στο Ερευνητικό Κέντρο Watson. Το 1987, ήταν επισκέπτης καθηγητής στο MIT. Έχει δημοσιεύσει πάνω από πάνω 800 άρθρα και 17 βιβλία. Είναι κάτοχος 2 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον τομέα των εργαλείων και μεθοδολογιών σχεδιασμού, συστημάτων μεγάλης κλίμακας, ενσωματωμένων συστημάτων, υβριδικών συστημάτων και καινοτομίας. Υπήρξε συνιδρυτής της Cadence και της Synopsys, των δύο κορυφαίων εταιρειών στον τομέα του Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού Σχεδιασμού και ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου PARADES στη Ρώμη.

Η διάλεξη αυτή είναι ανοικτή στο κοινό και εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων «KIOS Distinguished Lecture Series», που φιλοξενεί ερευνητές παγκοσμίου εμβέλειας σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με τη διάλεξη μπορείτε να βρείτε εδώ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










404