Εικαστική εκδήλωση με τίτλο: «Μεσόγειος: Λαοί και Πολιτισμοί»


Στο πλαίσιο της καθιέρωσης της 28ης Νοεμβρίου ως ημέρας εορτασμών για τη Μεσόγειο και  με προτροπή της Γραμματείας «Ένωση για τη Μεσόγειο», το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνουν εικαστική εκδήλωση με τίτλο:«Μεσόγειος: Λαοί και Πολιτισμοί»

Αυτή είναι η δεύτερη εικαστική εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τα δύο Υπουργεία. Στην περσινή εκδήλωση παρουσιάστηκαν έργα τέχνης και παρουσιάσεις λόγου και μουσικής των παιδιών, με τίτλο: «Μεσόγειος: Χρώματα και Αρώματα».

Η φετινή εκδήλωση με θέμα «Μεσόγειος: Λαοί και Πολιτισμοί» περιλαμβάνει έργα τέχνης και παρουσιάσεις από μαθητές και μαθήτριες τριών Γυμνάσιων και πέντε Λυκείων.

Οι μικροί καλλιτέχνες, μέσα στο πλαίσιο του μαθήματος της Τέχνης, μελέτησαν την Ιστορία της Μεσογείου, των λαών της και των πολιτισμών της. Βρήκαν διαφορές, αλλά και ομοιότητες. Κάθε πολιτισμός και μία ψηφίδα. Και όλες οι ψηφίδες μαζί αποτελούν ένα πανέμορφο μωσαϊκό, τον μεσογειακός πολιτισμό.

Τα εγκαίνια θα τελεσθούν αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στις 12 μ., στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Νεόφυτο Παπαδόπουλο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










426