Eπισκέψεις σχολείων στην Πολυέκθεση στο πλαίσιο Εκδηλώσεων Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού


    Στο πλαίσιο της διοργάνωσης εκδηλώσεων για τη μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού, η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) οργανώνει Πολυέκθεση από τις 30 Ιανουαρίου 2023 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023, στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού, οδός Καραϊσκάκη και Αγίου Ανδρέου 269. Τίτλος της Πολυέκθεσης είναι: «Μικράς Ασίας ενθυμήματα και κειμήλια».

Στο πλαίσιο της μετάδοσης ιστορικών γνώσεων, μεταλαμπάδευσης ηθικών αξιών και καλλιέργειας της ενσυναίσθησης, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στον χώρο με μικρή ομάδα μαθητών/μαθητριών από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 12:00 π.μ. κατά τις καθημερινές.

Τονίζεται ότι η εν λόγω Πολυέκθεση αποτελεί συνέχεια της ίδιας που οργανώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, και η οργάνωση της οποίας στέφθηκε με επιτυχία. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της συγκίνησης με τον πλούτο των σπάνιων εκθεμάτων όσων παρευρέθηκαν στα Εγκαίνια αλλά και όσων την επισκέφθηκαν, αποφασίστηκε να μετακινηθεί και να λειτουργήσει και στη Λεμεσό. Ως εκ τούτου, τα σχολεία που επισκέφθηκαν την Πολυέκθεση στη Λευκωσία, δεν κρίνεται αναγκαίο να την επισκεφθούν, καθώς τα εκθέματά της δεν θα διαφέρουν πολύ. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η διάρκεια της επίσκεψης υπολογίζεται στα 60 λεπτά.

Για διευθέτηση επίσκεψης στην Πολυέκθεση οι σχολικές μονάδες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν μέχρι και τις 27/01/23 με τις φιλολόγους Ανθή Περικλέους και Άντρια Κούμα-Αθανασίου στα τηλέφωνα 22800749/22800618, μεταξύ των ωρών 07:30-15:00.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










429