Πραγματοποιήθηκε διάλεξη: «Ενθύμιο Αμμοχώστου Εσωτερική “επίσκεψις” στην Αμμόχωστο Βασιλεύουσα»


Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών  πραγματοποίησε χτες, 22/3/2023, στην Αίθουσα Τελετών  του Πανεπιστημίου Κύπρου, τη δεύτερη από τη σειρά των διαλέξεων «Μείζονες Προκλήσεις – Διαλέξεις για καίρια ζητήματα της εποχής μας»  της Ακαδημίας,  με θέμα «ΕΝΘΥΜΙΟΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Εσωτερική “επίσκεψις” στην Αμμόχωστο Βασιλεύουσα» με  ομιλητή τον ποιητή  Κυριάκο Χαραλαμπίδη, Ιδρυτικό Μέλος της Ακαδημίας.  Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Τάξης των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ακαδημίας, Καθηγητής Κυριάκος Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι  η πρώτη διάλεξη με θέμα «Μάθηση και εκπαίδευση το 2050: Θα υπάρχουν δάσκαλοι;» είχε εισηγητή τον Πρόεδρο της Ακαδημίας, Καθηγητή Ανδρέα Δημητρίου, και συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας, Καθηγητή Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη.

Οι  διαλέξεις αυτές της Ακαδημίας  είναι ανοικτές στο κοινό και σκοπό έχουν να προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν  για τον ρόλο της επιστήμης των γραμμάτων  και της τέχνης στην επίλυση κοινωνικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και η εποχή μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










368