Βράβευση Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023»


Η Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023” πραγματοποιήθηκε φέτος το Σάββατο, 29 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου. Η τελετή αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio 2023 που διεξήχθη στη Ζάκυνθο, 27-29 Απριλίου 2023. Στην τελετή χαιρέτισαν τοπικοί φορείς, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ  Αθηνά Μιχαηλίδου, με βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά σε διοργάνωση της Επιστημονικής Εταιρείας European School Radio, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας της Ελλάδας. Ο Διαγωνισμός με τίτλο “Η νέα γενιά για την Ειρήνη” έτυχε φέτος τεράστιας ανταπόκρισης από την εκπαιδευτική κοινότητα. Υποβλήθηκαν 391 συμμετοχές από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού, αριθμός που αποδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη απήχηση του Διαγωνισμού στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι πρωτότυπες αυτές δημιουργίες αποτυπώνουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες των μαθητών με άξονα το αγαθό της Ειρήνης. Για τη διαδικασία αξιολόγησης των έργων έλαβαν μέρος ως μέλη των Κριτικών Επιτροπών πενήντα (50) κριτές, από τον χώρο της Εκπαίδευσης, της Επιστήμης αλλά και καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Η αξιολόγηση των συμμετοχών του διαγωνισμού έγινε βάσει κριτηρίων, συνυπολογίζοντας για το τελικό αποτέλεσμα τις βαθμολογίες των συμμετεχόντων σχολείων και των Κριτικών Επιτροπών.

Στην τελετή βράβευσης έλαβαν μέρος 29 (είκοσι εννέα) σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου, και του εξωτερικού, παρουσιάζοντας σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση τα τραγούδια και τα ραδιοφωνικά μηνύματά τους. Τα ακόλουθα σχολεία από την Κύπρο βραβεύθηκαν στην Κατηγορία Τραγούδι: Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας (Δεύτερο Βραβείο / Ειδικά Σχολεία),  Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών (ΚΒ) (Πρώτο Βραβείο / Δημοτικά Σχολεία), G C School of Careers – Primary School (Τρίτο Βραβείο / Δημοτικά Σχολεία),  Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄- Δασούπολη (Πρώτο Βραβείο / Λύκεια), Ιδιωτική Ελληνική Σχολή Φόρουμ (Τρίτο Βραβείο / Λύκεια).

Δόθηκε, επίσης, Έπαινος για τη συμμετοχή τους στα ακόλουθα σχολεία από την Κύπρο. Στην κατηγορία τραγούδι: Παιδικόραμα Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο, 9o Δημοτικό Σχολείο Πάφου, Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά. Στην κατηγορία Ραδιοφωνικό Μήνυμα: Ειδικό Σχολείο "Ευαγγελισμός", Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δροσιάς, Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως, Δημοτικό Σχολείο Λυμπιών, Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών (ΚΒ), 9ο Δημοτικό Σχολείο Πάφου, Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας, Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα, https://contest.europeanschoolradio.eu/.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1511