Διοργανώθηκε επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ICT-REV


Από το ΥΠΑΝ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών: Use of ICT in support of language teaching and learning

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ΕΚΣΓ) διοργάνωσε διήμερο εργαστήριο με τίτλο ICT-REV: Use of ICT in support of language teaching and learning στη δημοσιογραφική Εστία Λευκωσίας με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, επιθεωρητών, καθηγητών ξένων γλωσσών και δασκάλων την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023. Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις διδακτικές τους δεξιότητες στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ/ICT) μετέχοντας ενεργά και αποσπώντας θετικά σχόλια. Το εργαστήριο συντόνισε μια ομάδα τριών εμπειρογνωμόνων του ΕΚΣΓ.

Βασική επιδίωξη του εργαστηρίου ήταν η παρουσίαση και αξιολόγηση μιας επιλογής ελεύθερων διαθέσιμων εργαλείων ΤΠΕ και ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων που υποστηρίζουν τη διδασκαλία και εκμάθηση γλωσσών, η κατάρτιση και εξοικείωση των εκπαιδευτικών, φορέων της εκπαίδευσης και πολλαπλασιαστών στη χρήση των εργαλείων ΤΠΕ και τη βιώσιμη αξιοποίηση των ΤΠΕ στη βάση παιδαγωγικών αρχών.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες συζήτησαν τόσο για τις ευκαιρίες όσο και για τις προκλήσεις που αναδύονται από την αξιοποίηση των ΤΠΕ, και απέκτησαν γνώσεις για διάφορες διδακτικές δραστηριότητες που βασίζονται στη χρήση ψηφιακών εργαλείων, ώστε να τις αξιολογήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με τη χρησιμότητά τους.

Άννα-Μαρία Ανδρέου (Σύμβουλος Αγγλικών)

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










454