Διακρίσεις στον Διαγωνισμό Παραγωγής Σύντομου Βίντεο:«Η νεολαία στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές 2024»


Το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο διεξήγαγαν τον διαγωνισμό παραγωγής σύντομου βίντεο για μαθητές/τριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με θέμα «Η νεολαία στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές 2024». Ο διαγωνισμός διεξήχθη μεταξύ Ιανουαρίου- Μαρτίου 2024 και στόχος του ήταν η δημιουργία ενός διαφημιστικού σποτ που με την εικόνα, τον ήχο, το σενάριο και ένα «δυνατό» σύνθημα, θα «ωθούσε» τη νεολαία προς την κάλπη των Ευρωεκλογών 2024.

Οι μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό είχαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ως φορείς μηνυμάτων για τη σημασία των προσεχών εκλογών για το μέλλον της γενιάς τους, για το δικαίωμα του λόγου για τις πολιτικές που θα προκρίνουν και θα διαμορφώσουν την καθημερινότητά τους και για τη βαρύτητα της ψήφου τους στη διατήρηση και προάσπιση της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Στον διαγωνισμό έχουν διακριθεί τα έργα τριών σχολείων: του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου (1η θέση), του Κολλεγίου Τέρρα Σάντα Λευκωσίας (2η θέση) και του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας (3η θέση). Τα βίντεο θα αναρτηθούν προσεχώς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του ΥΠΑΝ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










223