Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Βραδιά του Ερευνητή 2019


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), για 8η συνεχή χρονιά, συμμετέχει στην ετήσια γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, τη Βραδιά του Ερευνητή 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, με στόχο να παρουσιάσει τα υψηλού επιπέδου ερευνητικά του επιτεύγματα και το παραγόμενο από αυτά όφελος προς την κοινωνία. Συγκεκριμένα,στο εκθετήριο του ΑΠΚΥ, η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Νόησης με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Λοΐζο Μιχαήλ και τους ερευνητές, διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Νίκο Ισαάκ, Χριστόδουλο Ιωάννου, Χρίστο Ροδοσθένους, Χαρά Σκουτέλη, Θεόφραστο Μανταδέλη και Δρ. Φοινίκη Στούππα θα παρουσιάσουν την έρευνά τους με θέμα «Θα Εμπιστευόσουν Ένα Μηχάνημα Βοηθό;». Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για το έργο WeNet - Internet of Us, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon2020 και στο οποίο συμμετέχει το ερευνητικό εργαστήριο του ΑΠΚΥ.

Στη Βραδιά του Ερευνητή συμμετέχει επίσης η JahnaOtterbacher, Επίκουρη Καθηγήτρια στο πρόγραμμα «Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα» του ΑΠΚΥ με την ερευνητική ομάδα του Κέντρου Αριστείας RISE, στο οποίο εταίρος είναι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα «Βλέπεις αυτό που βλέπω εγώ; Υπερ-εξατομίκευση στις μηχανές αναζητήσεων». Με τον οργανισμό Terra Cypria συμπράττει και το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του ΑΠΚΥ, με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιωάννη Βογιατζάκη, στην παρουσίαση τριών ερευνητικών έργων: «Ζωντανεύοντας τα Ερπετά της Κύπρου», «Εικονικό Μουσείο Βιοποικιλότητας» και «Κράτα τα Μάτια σου Ανοικτά!».

 

Tην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας έρευνας, διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία από τις 17:00 μέχρι τις 24:00 (είσοδος ελεύθερη).

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










567