Διαλέξεις ΑΠΚΥ: Η συνεισφορά LIFE στην προστασία της κυπριακής βιοποικιλότητας


Τη «Συνεισφορά των προγραμμάτων LIFE στην προστασία της κυπριακής βιοποικιλότητας» πραγματεύεται η δεύτερη διάλεξη του 3ου Κύκλου της Σειράς Εξειδικευμένων Διαλέξεων σε Θέματα Διαχείρισης & Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Η διάλεξη, με ομιλητή τον δρα Κωνσταντίνο Κουνναμά, Διευθυντή της Μονάδας Διατήρησης της Φύσης του Πανεπιστημίου Frederick, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, μεταξύ 16:15 και 18:15, στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία).

Το πρόγραμμα LIFE είναι το χρηματοδοτικό όργανο της ΕΕ για το περιβάλλον και την κλιματική δράση που δημιουργήθηκε το 1992. Από τότε και μέχρι το 2018 επένδυσε περισσότερα από €5.2 δισ. για υποστήριξη πέραν των 2600 έργων για το περιβάλλον. Διάφοροι δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί από την Κύπρο συμμετείχαν σε 70 από αυτά, ενώ 45 έργα είχαν ως κύριο εταίρο/συντονιστή φορέα από την Κύπρο.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κουνναμάς είναι μέλος της Μονάδας Διατήρησης της Φύσης του Πανεπιστημίου Frederick από το 2007 και Διευθυντής της από το 2014. Φοίτησε στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Glamorgan της Ουαλίας (MSc in Environmental Conservation and Management) και το 2015 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής: "Οικοφυσιολογία της φύτρωσης και επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε ενδημικά φυτά του Τροόδους (Κύπρος)". Στη Μονάδα Διατήρησης της Φύσης συμμετέχει σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα που σχετίζονται με τη διατήρηση της βιολογικής ποικιλότητας και τη διαχείριση των φυσικών πόρων στην Κύπρο, καθώς και με θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










634