«Στερεότυπα του ‘αποτυγχάνειν’»: Βιωματικό σεμινάριο του ΑΠΚΥ για τον φόβο της αποτυχίας


Ο φόβος της αποτυχίας, του να μην ανταποκρινόμαστε στους στόχους μας, αλλά και στις προσδοκίες των άλλων, είναι εν πολλοίς «δείγμα» της σημερινής κοινωνίας. Με στόχο τη διερεύνηση αυτού του φαινομένου, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), γνωστό για τις καινοτόμες προσεγγίσεις του σε τρέχοντα νευραλγικά θέματα και προκλήσεις, αλλά και πρεσβευτής της δια βίου μάθησης, διοργανώνει τον προσεχή Μάρτιο διήμερο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: «Στερεότυπα του ‘αποτυγχάνειν’». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΑΠΚΥ στα Λατσιά (Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία) στις 16 & 17 Μαρτίου και θα επαναληφθεί στις 18 & 19 Μαρτίου 2020.

Ο φόβος της αποτυχίας συνδέεται με την έννοια του άγνωστου και λειτουργεί ως τροχοπέδη. Ως αποτέλεσμα, είτε επαναπαυόμαστε στην τωρινή κατάσταση, είτε αποφεύγουμε νέες επιλογές και πειραματισμούς σε πεδία όπου ίσως να είμαστε δημιουργικοί. Η αποφυγή νέων δρόμων και η εφαρμογή δοκιμασμένων συνταγών μας κάνει ‘ακόλουθους’ των συνθηκών που θεωρούμε ασφαλείς: Αγωνιζόμαστε να γίνουμε αποδεκτοί από το περιβάλλον μας και προσαρμόζουμε τον παρόν και το μέλλον μας στα κοινωνικά και άλλα στερεότυπα.

Το βιωματικό σεμινάριο που οργανώνει το ΑΠΚΥ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ανεξάρτητα από την επαγγελματική ιδιότητα, γνωστικό υπόβαθρο και σπουδές. Μέσω της μεθοδολογίας του σεμιναρίου, που βασίζεται στην πρακτική δράση/έρευνα-δράση/γνώση των Εργαστηρίων Futures Literacy (Futures Literacy Laboratories - FLL), οι συμμετέχοντες θα καταλάβουν τις δικές τους βαθύτερες αντιλήψεις, προσδοκίες και δυνατότητες.

Και τα δυο σεμινάρια θα διεξάγονται ταυτόχρονα με αγγλόφωνες και ελληνόφωνες ομάδες. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών είναι η 31η Ιανουαρίου 2020 με 15 Ευρώ ειδική τιμή συμμετοχής. Τα τέλη εγγραφής μετά την ημερομηνία αυτή ανέρχονται στα 20 Ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Δρ. Βάγια Καραΐσκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του ΜΠΣ «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» στο v.karaiskou@ouc.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










646