ΑΠΚΥ: Νέο Μεταπτυχιακό «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού»


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), πιστό στον στόχο να παρακολουθεί συνεχώς τις επιστημονικές εξελίξεις και να προσφέρει σύγχρονα προγράμματα σπουδών σε κλάδους αιχμής, ανακοινώνει ένα νέο, καινοτόμο, διεπιστημονικό και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού». Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚΥ, το οποίο έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και προσφέρεται στο ευρύ κοινό από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Το Πρόγραμμα προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα, πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Στόχος του νέου Προγράμματος είναι η συστηματική διερεύνηση όψεων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, με τη χρήση νέων τεχνολογιών εικόνας, ήχου και επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και με τη δημιουργική αξιοποίηση διαθεματικών, ανοικτών και οικείων περιβαλλόντων μάθησης, που φέρνουν σε επαφή τους εκπαιδευόμενους με σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης δια του θεάτρου και των Τ.Π.Ε. Η σύζευξη των δύο, του ψηφιακού δράματος και θεάτρου, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα, που σέβεται και αναδεικνύει εξίσου τις ανθρωπιστικές με τις παιδαγωγικές αξίες, τις τεχνολογικές με τις καλλιτεχνικές παραμέτρους της εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τον μορφο-παιδευτικό ρόλο που διαδραματίζει το θέατρο στην εκπαίδευση και την έννοια «ψηφιακό δράμα» και να εξελιχθούν ως εκπαιδευτικοί ή επαγγελματίες σε οργανισμούς και δομές παιδείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού (π.χ. θέατρα, πολιτιστικοί και θεατρικοί οργανισμοί).

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων εισδοχής στο συγκεκριμένο νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα, αλλά και σε όλα τα προσφερόμενα από το ΑΠΚΥ προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 έχει ήδη αρχίσει. Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω του κεντρικού συστήματος υποβολής αιτήσεων του ΑΠΚΥ στο www.ouc.ac.cy μέχρι τις 19 Μαΐου 2020.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










460