ΑΠΚΥ: Παρουσίαση νέου Μεταπτυχιακού «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη»


Την πρώτη της ζωντανή διαδικτυακή παρουσίαση πραγματοποιεί η ΠΝΥΚΑ, το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:00-21:00,είναι  αφιερωμένη στα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό και μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι διαδικτυακά στον δικό τους χώρο από όποιο μέσο επιθυμούν (υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό) στον σύνδεσμο τηλεπαρακολούθησης: https://eu.bbcollab.com/guest/61db6d6351224c0b9eec8ac2df8d64c7

Την παρουσίαση του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος του ΑΠΚΥ, το οποίο, όμοια με τα υπόλοιπα, δέχεται αιτήσεις εισδοχής ως τις 19 Μαΐου 2020, έχει αναλάβει ο Δρ. Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος. Παρεμβάσεις θα υπάρξουν από τον Δρ. Αθανάσιο Γραμμένο, Προϊστάμενο του ελληνικού γραφείου του Ιδρύματος Friedrich Naumann για την Ελευθερία και τον Δρ. Ανδρέα Σταματίου, επί σειρά ετών Διπλωματικό Ακόλουθο Τύπου της Ελλάδας στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν μέλη ΔΕΠ της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και ο Πρόεδρος του Σωματείου Φοιτητών και Αποφοίτων του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ.

Στις παρεμβάσεις τους με θέμα τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό, ο Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος θα αναπτύξει το θέμα «Ιδεολογία, πολιτική και περιφερειακός ανταγωνισμός: η μεταναστευτική κρίση μεταξύ σφύρας και άκμονος» και ο Δρ. Ανδρέας Σταματίου την «Ανατομία της τουρκικής κοινωνίας». Ο Δρ. Γραμμένος θα επικεντρωθεί στην πυροδοτούμενη από τον πόλεμο της Συρίας και από τη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας το φθινόπωρο του 2019 ανάφλεξη του μεταναστευτικού ζητήματος και στην εξέλιξη του πολιτικού λόγου στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Ε.Ε. ως προς αυτό. Στην παρέμβασή του θα προσπαθήσει να αναδείξει πτυχές της μεταναστευτικής κρίσης, που δεν έχουν φωτιστεί επαρκώς, ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την παραγωγή πολιτικής στην Ευρώπη υπό τη σκιά μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης. O Δρ. Σταματίου, στη δική του παρέμβαση, θα επιχειρήσει μια ανάλυση της φυσιογνωμίας, των κοινωνικών δομών και των αξιών του πολιτικού συστήματος και του σημερινού κράτους της σύγχρονης Τουρκίας σε αντιδιαστολή με την Ελλάδα σε ιδεολογικό, οικονομικό, εθνοτικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση του Νέου ΜΠΣ «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη», διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










506