ΑΠΚΥ: Διαχείριση άγχους και άλλων συναισθημάτων σε περιόδους κρίσης και μαζικού πανικού


#Μένουμε Σπίτι με μια ωφέλιμη παρέμβαση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, με αφορμή την τρέχουσα επικαιρότητα και την ανησυχία που προκαλείται από την πανδημία του COVID-19, και παρακολουθούμε διαδικτυακά τηλε-σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση άγχους και άλλων συναισθημάτων σε περιόδους κρίσης και μαζικού πανικού». Το τηλεσεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης 17:00, και θα μεταδίδεται ζωντανάμέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ, στον σύνδεσμο https://bit.ly/3dertc5

Η πρώτη παρέμβαση έχει τίτλο «Διαχείριση άγχους σε περιόδους πανικού». Η Νάταλυ Λούμπα, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος, θα μιλήσει για το άγχος, τον φόβο και τον πανικό, συναισθήματα, τα οποία δύσκολα καταφέρνουμε να διαχειριστούμε στην καθημερινότητά μας. Η δυσκολία αυξάνεται δραματικά όταν ο κίνδυνος που απειλεί τη ψυχοσωματική μας συγκρότηση αφορά σε μια διεθνούς έκτασης πανδημία. Στο τηλεσεμινάριο, η ψυχολόγος θα περιγράψει το πώς λειτουργούν τα συναισθήματά μας και πώς μπορούμε να τα διαχειριστούμε, ώστε να παραμείνουμε ψυχικά υγιείς ακόμη και σε δύσκολες περιόδους.

Η δεύτερη παρέμβαση έχει τίτλο «Mind over Matter: Νους επί της Ύλης, Νους επί των Γεγονότων και Νους επί του Σημαντικού». Η Βάγια (Βίκυ) Καραΐσκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ, θα εξηγήσει πώς οι εικόνες και οι λέξεις που κατακλύζουν τις ειδήσεις μας δημιουργούν πανικό. Η ομιλήτρια θα μοιραστεί με το κοινό τα εργαλεία που χρειαζόμαστε όλοι μας, ώστε να γίνουμε λιγότερο ευάλωτοι στην επίδρασή τους και, έτσι, να θωρακίσουμε τη σκέψη μας επιλέγοντας εμείς τον τρόπο αντίδρασης στα γεγονότα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










843