ΑΠΚΥ: Παρουσίαση Μεταπτυχιακού: Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), παρακολουθώντας συνεχώς τις επιστημονικές εξελίξεις και οργανώνοντας σύγχρονα προγράμματα σπουδών σε κλάδους αιχμής, προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ένα νέο, καινοτόμο, διεπιστημονικό και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) με τίτλο «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού». Το Πρόγραμμα θα παρουσιάσουν στο κοινό, σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση, ο Θεόδωρος Γραμματάς, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος, και οι Βάιος Λιαπής, Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών στο ΑΠΚΥ και Γεώργιος Κουτρομάνος, Επίκουρος Καθηγητής στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση στο ΕΚΠΑ, μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας που σχεδίασε το πρόγραμμα. Η τηλε-εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 στις 19.00 και μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και εν δυνάμει φοιτητές να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά, από τον δικό τους χώρο, από όποιο μέσο επιθυμούν (υπολογιστή, tablet ή κινητό) στον σύνδεσμο τηλεπαρακολούθησης: https://bit.ly/2WOWrkI

Στόχος του ΜΠΣ «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» είναι η συστηματική διερεύνηση όψεων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών εικόνας, ήχου και επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και με τη δημιουργική αξιοποίηση διαθεματικών, ανοικτών και οικείων περιβαλλόντων μάθησης, που φέρνουν σε επαφή τους εκπαιδευόμενους με σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης δια του θεάτρου και των Τ.Π.Ε. Η σύζευξη των δύο, του ψηφιακού δράματος και θεάτρου, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα, που σέβεται και αναδεικνύει εξίσου τις ανθρωπιστικές με τις παιδαγωγικές αξίες, τις τεχνολογικές με τις καλλιτεχνικές παραμέτρους της εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τον μορφο-παιδευτικό ρόλο, που διαδραματίζει το θέατρο στην εκπαίδευση, και την έννοια «ψηφιακό δράμα», αλλά και να εξελιχθούν ως εκπαιδευτικοί ή επαγγελματίες σε οργανισμούς και δομές παιδείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Το Πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσηςτης Κυπριακής Δημοκρατίας, προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα, πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων εισδοχής σε όλα τα προσφερόμενα από το ΑΠΚΥ προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 έχει ήδη αρχίσει. Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω του κεντρικού συστήματος υποβολής αιτήσεων του ΑΠΚΥ στο www.ouc.ac.cy μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










717