ΑΠΚΥ: Διημερίδα Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Η επόμενη μέρα. Η πρόκληση της ανοικτής εκπαίδευσης»


 Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) ήταν συνδιοργανωτής της διαδικτυακής διημερίδας «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Η επόμενη μέρα. Η πρόκληση της ανοικτής εκπαίδευσης» (https://elearnconf.ellak.gr) που διοργάνωσε με επιτυχία στις 30 & 31 Μαΐου 2020 ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα. Στόχος της διημερίδας ήταν η ανάδειξη καλών πρακτικών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η ανάδειξη των κοινωνικών ανισοτήτων που εμφανίστηκαν στην πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η προετοιμασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πολιτείας για την επόμενη μέρα με βάση τα νέα δεδομένα.

Στη διημερίδα προσκλήθηκε και συμμετείχε ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές της ευρωπαϊκής ανώτατης εκπαίδευσης όσο αφορά στην εξ αποστάσεως και την μικτή μάθηση. Ο Καθηγ. Κάτσικας υπογράμμισε την ανάγκη προσφοράς μικρών ευέλικτων αναγνωρισμένων προγραμμάτων σπουδών που θα ανταποκρίνονται στις προηγμένες ανάγκες της αγοράς εργασίας σε μικρό χρόνο και υψηλή ποιότητα.

Το καταληκτικό τραπέζι της διημερίδας με τίτλο «Τηλεκπαίδευσης κληρονομιά: Από τις ανησυχίες στις ευκαιρίες που επιλέγουμε» συντόνισε ο Καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Θανάσης Χατζηλάκος και συμμετείχε και ο διδάκτορας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΑΠΚΥ Δρ. Αλέξανδρος Κοφτερός (μπορείτε να το παρακολουθήσετε, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=fZ6YefIOP4I).

Τη διημερίδα παρακολούθησαν διαδικτυακά πάνω από 12000 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα και Κύπρο.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










586