«Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο»: Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα από το ΑΠΚΥ


Το νέο καινοτόμο και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο» είναι η απάντησητου Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) στις αναδυόμενες ανάγκες ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση (ειδικά με τα νέα δεδομένα που έφερε ο covid-19) και με δεδομένες τις συνθήκες του σημερινού υπερ-επικοινωνιακού κόσμου. Tο νέο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚΥ προσφέρεται από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και δέχεται αιτήσεις ως τις 26 Αυγούστου 2020.

Το Νέο ΜΠΣ ανταποκρίνεται στην επιτακτική ανάγκη για γνώση και αποτελεσματικότητα στα Μέσα Επικοινωνίας στο Σχολείο, συνδυάζοντας τη θεωρητική εμβάθυνση των εκπαιδευτικών κυρίως, αλλά και όλων των γονέων και πολιτών, με την απαιτούμενη πρακτική κατάρτιση στα πεδία της Επικοινωνίας και Μέσων, των Επιστημών της Αγωγής και του Εγγραμματισμού. Έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα, πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θεματικές ενότητες για τον Σύγχρονο Κόσμο, τα Μέσα Επικοινωνίας, τον Εγγραμματισμό και την Εκπαίδευση στα Μέσα, τη Διδασκαλία και Ηγεσία του Σχολείου στην εποχή των Νέων Τεχνολογιών. Ενδιαφέρει κάθε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως βαθμίδας, επαγγελματιών από συναφείς χώρους, αλλά και τον κάθε πολίτη που επιζητά νέες γνώσεις και δεξιότητες στην Επικοινωνία, τον ψηφιακό κόσμο και το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων εισδοχής στο συγκεκριμένο Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα, αλλά και σε όλα τα προσφερόμενα προγράμματα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ολοκληρώνεται στις 26 Αυγούστου 2020. Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω του κεντρικού συστήματος υποβολής αιτήσεων του ΑΠΚΥ στο www.ouc.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










709