Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συζητήθηκε στη συνάντηση Προδρόμου με την ηγεσία του ΑΠΚΥ


Συζητηθηκε επίσης ο επιτελικός ρόλος που θα μπορούσε να αναλάβει το Ίδρυμα στην εξ αποστάσεως τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και οι νέες προοπτικές για την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών 

Η αναπτυξιακή πορεία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), οι νέες προοπτικές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η αυτοδύναμη λειτουργία του Ιδρύματος βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου, με την ηγεσία του ΑΠΚΥ.

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Χαράλαμπος Προύντζος,  ενημέρωσαν τον υπουργό για τα έως τώρα επιτεύγματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο, σε 15 μόλις χρόνια ακαδημαϊκής λειτουργίας, έχει πετύχει να εδραιώσει την παρουσία του στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι της Κύπρου και του ελληνικού χώρου ευρύτερα. Στην ατζέντα της συνάντησης αναδείχθηκαν γενικά ζητήματα διασφάλισης της ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μεταξύ αυτών και το θέμα της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., το οποίο ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι συζητείται σε πολιτικό επίπεδο για την επίλυσή του, αλλά και ειδικότερα θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του ΑΠΚΥ, όπως η ανάγκη αναθεώρησης του προϋπολογισμού και της κρατικής χορηγίας για την επόμενη χρονιά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, όπως και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του covid-19.

Με δεδομένο ότι το ΑΠΚΥ είναι δημόσιο πανεπιστήμιο και το μοναδικό στη χώρα που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, η ηγεσία του ΑΠΚΥ και ο υπουργός, κ. Προδρόμου, συζήτησαν τον επιτελικό ρόλο που θα μπορούσε να αναλάβει το Ίδρυμα στην εξ αποστάσεως τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τις νέες προοπτικές για την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών για εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές διαδικασίες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τη δυνητική συμβολή του ΑΠΚΥ στις σχετικές προσπάθειες της Πολιτείας. Επιπρόσθετα, αναφορά έγινε και στο κτιριολογικό πρόγραμμα του ΑΠΚΥ με στόχο το Πανεπιστήμιο να αποκτήσει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής Γιάννης Μανωλόπουλος, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Χριστόφορος Χριστοδουλίδης, και οι Δρ. Νικόλας Γιασουμής και Γιάννης Οικονομίδης, μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










751