ΑΠΚΥ: Τηλε-εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό 1-6 Δεκεμβρίου 2020


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 1 έως 6 Δεκεμβρίου 2020 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), του μοναδικού πανεπιστήμιου στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει τηλε-διαλέξεις, διαδικτυακά συνέδρια και σεμινάρια, με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό. Πληροφορίες για όλες τις τηλε-εκδηλώσεις είναι αναρτημένες στον ιστοχώρο του ΑΠΚΥ στη διεύθυνση www.ouc.ac.cy.

  • Τηλεδιάλεξη: «Τουρκική Εξαναγκαστική Διπλωματία έναντι Κύ­πρου και Ελλάδας: Δυνατότητες, Περιορισμοί και Διαφορετικά Πλαίσια Ανάπτυξης»

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:30

Live link: https://bit.ly/3dnsajE

Ο Δρ. Μιχάλης Κοντός, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δίνει την Τετάρτη 02.12.2020 (ώρα έναρξης 19:30)ανοιχτή τηλεδιάλεξη με θέμα «Τουρκική Εξαναγκαστική Διπλωματία έναντι Κύπρου και Ελλάδας: Δυνατότητες, Περιορισμοί και διαφορετικά Πλαίσια Ανάπτυξης» στο πλαίσιο του Κύκλου δημόσιων διαλέξεων με τίτλο «Οι ελληνοτουρκικές διαφορές σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο: παρελθόν, παρόν και μέλλον»,τον οποίοδιοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ. Στην τηλεδιάλεξη, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς εγγραφή ή δήλωση συμμετοχής, ο Δρ. Κοντός θέτει επί τάπητος την τουρκική διπλωματία έναντι Κύπρου και Ελλάδας. 

  • Τηλεδιάλεξη «Προτομές και ανδριάντες στην Αθήνα: Ιστορικές μορφές και σύγχρονη πόλη»

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:30

Live link: https://tinyurl.com/y4ss9nyr

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ διοργανώνει την Τετάρτη 02.12.2020 (ώρα έναρξης 19:30)τηλεδιάλεξη με τίτλο «Προτομές και ανδριάντες στην Αθήνα: Ιστορικές μορφές και σύγχρονη πόλη». Ομιλήτρια είναι η Δρ. ΧάριςΚανελλοπούλου, ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και διδάσκουσα στη Θεματική Ενότητα «Νεοελληνική Τέχνη: Γλυπτική - Ζωγραφική». Στο πλαίσιο της τηλεδιάλεξης θα παρουσιαστούν επιλογές μνημειακών έργων τέχνης για τον δημόσιο χώρο, με αναφορά στην πόλη της Αθήνας από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και μετά και θα συζητηθεί με το τηλε-κοινό η θέση της μνημειακής γλυπτικής στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον και ο αντίκτυπός της στο κοινωνικό σύνολο και την τρέχουσα καθημερινότητα της πόλης.

  • Διαδικτυακή εκδήλωση: «Η προϊστορία και η ιστορία της Κύπρου μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα: Μια τηλε-ξενάγηση στο Κυπριακό Μουσείο Λευκωσίας»

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:30

Live link: https://bit.ly/3nNYWQ1

«Ξεναγός» είναι ο Δρ. Άγγελος Παπαδόπουλος, συντονιστής της Θεματικής Ενότητας Αρχαία Ελληνική Τέχνη (1200 π.Χ. - 330 μ.Χ.) του εν λόγω Προγράμματος του ΑΠΚΥ.

  • Διαδικτυακό Σεμινάριο: «Bias in Human-in-the-loop Artificial Intelligence»

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 στις 11:00 – 12:00 (EET)

Livelink: https://tinyurl.com/y3l63elk

Oμιλητής ο Dr. GianlucaDemartini (University of Queensland) και θέμα «BiasinHuman-in-the-loopArtificialIntelligence». Τα σεμινάρια είναι ανοικτά σε κάθε ενδιαφερόμενο, ακαδημαϊκό, ερευνητή, φοιτητή, ή απλό πολίτη που ενδιαφέρεται για θέματα ψηφιακής εγγραμματοσύνης (digital literacy), κατόπιν δωρεάν προεγγραφής.

  • Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Το Θέατρο σε Περίοδο Παγκόσμιας Κρίσης»

4-6 Δεκεμβρίου 2020

Livelink: https://bit.ly/2IRULCu  και https://www.youtube.com/user/openuniversitycy.

Τριήμερο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Το Θέατρο σε Περίοδο Παγκόσμιας Κρίσης» διοργανώνει το ΑΠΚΥ και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΜΠΣ) «Θεατρικές Σπουδές» σε συνεργασία με το Buffer Fringe Performing Arts Festival και το Σπίτι της Συνεργασίας, στις 4-6 Δεκεμβρίου 2020. Συντονίζει η Δρ. Αύρα Σιδηροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του ΜΠΣ «Θεατρικές Σπουδές».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










632