694 απόφοιτοι προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του ΑΠΚΥ έλαβαν τον τίτλο σπουδών τους


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διαδικτυακή ΧΙΙΙ Τελετή Αποφοίτησης του του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

694 απόφοιτοι προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), οι οποίοι περάτωσαν τις σπουδές τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, και δύο (2) νέοι διδάκτορες έλαβαν τον τίτλο σπουδών τους στη Διαδικτυακή ΧΙΙΙ (13η) Τελετή Αποφοίτησης, που πραγματοποιήθηκε σε διαδοχικές διαδικτυακές εκδηλώσεις για τις τρεις Σχολές ως εξής:

  • 11/12/2020 Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
  • 12/12/2020 Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών
  • 13/12/2020 Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης

Την Τελετή Αποφοίτησης χαιρέτισε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικά πλεονεκτήματα της εξ αποστάσεως εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, την οποία εφαρμόζει με επιτυχία το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τα οποία αναδεικνύονται εντονότερα στις τρέχουσες πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες. Ο Υπουργός σημείωσε ότι «το ΑΠΚΥ αποτελεί παράδειγμα για άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όλων των βαθμίδων, για το πώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει σύγχρονη, ευέλικτη και καινοτόμα μεθοδολογία διδασκαλίας, χωρίς να στερείται της απαιτούμενης εκπαιδευτικής ποιότητας» και διατύπωσε την πρόθεση της Πολιτείας να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και εμπειρία του ΑΠΚΥ στη μεγάλη πρόκληση της εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

O Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ, κ. Χαράλαμπος Προύντζος, στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους φετινούς αποφοίτους, αναφέρθηκε στη σημασία και στην προοπτική της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όπως η εν εξελίξει πανδημία την ανέδειξε. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν αποτελεί μια λύση ανάγκης, αλλά μια συνειδητή πλέον επιλογή ποιοτικών και αξιόπιστων σπουδών» και «η νέα κανονικότητα».Παρουσίασε, επίσης, επιγραμματικά, τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει το Πανεπιστήμιο για την επόμενη περίοδο.

Ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής κ. Πέτρος Πασιαρδής, ανέφερε στην ομιλία του το έργο και τις αναπτυξιακές δράσεις του ΑΠΚΥ, του δημόσιου, ψηφιακού Πανεπιστημίου της Κύπρου, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά, αξιοποιεί λυσιτελώς την σύγχρονη τεχνολογία και τις εφαρμογές της στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, έχοντας ως δεδομένο ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι το παρόν και το μέλλον στην ανώτατη εκπαίδευση. Σε ιδιαίτερη αναφορά του προς τους αποφοίτους, ο Πρύτανης παρομοίωσε την Τελετή Αποφοίτησης ως έναν σημαντικό σταθμό στο ταξίδι της γνώσης, το οποίο συνεχίζεται εφ’ όρου ζωής. Ευχήθηκε στους αποφοίτους να παραμείνουνδιψασμένοι για μάθηση, διότι αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην πρόοδο και την ευημερία και τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τους στο ΑΠΚΥ για τη μόρφωσή τους.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










439