ΑΠΚΥ: Θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στην «Ανάκτηση Πληροφοριών και Επιστημομετρία»


Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) για τις θέσεις υποψηφίων διδακτόρων, που έχουν προκηρυχθεί στην ερευνητική περιοχή «Ανάκτηση Πληροφοριών και Επιστημομετρία / Information Retrieval and Scientometrics». Το ΑΠΚΥ είναι δημόσιο πανεπιστήμιο και το μοναδικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως.

Η «Ανάκτηση Πληροφοριών» (Information Retrieval) είναι το επιστημονικό πεδίο της Πληροφορικής που μελετά την αποδοτική αναζήτηση πληροφοριών και κάθε τύπου δεδομένων μέσα σε έγγραφα, πολυμεσικά δεδομένα (π.χ. εικόνα, ήχος, βίντεο), μεταδεδομένα, καθώς και σε δεδομένα διαθέσιμα σε βάσεις δεδομένων και στον Παγκόσμιο Ιστό (WWW). H «Επιστημομετρία» (Scientometrics) είναι το πεδίο που εξετάζει ποσοτικές πτυχές της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσω των δημοσιευμάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως είναι τα άρθρα, τα βιβλία, οι πατέντες κ.λπ., τα οποία δεδομένα συλλέγονται από ψηφιακές βιβλιοθήκες του Παγκόσμιου Ιστού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία σε ό,τι αφορά στις διδακτορικές σπουδές που εφαρμόζει το ΑΠΚΥ και να υποβάλουν την αίτησή τους για τις διδακτορικές θέσεις ως τις 11 Ιανουαρίου 2021 μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστημίου: www.ouc.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










673