Τηλε-εκδηλώσεις Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου: 5 - 10 Φεβρουαρίου 2021


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 5 έως 10 Φεβρουαρίου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), του μοναδικού πανεπιστήμιου στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει τηλε-διαλέξεις και διαδικτυακά σεμινάρια με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό. Πληροφορίες για όλες τις τηλε-εκδηλώσεις είναι αναρτημένες στον ιστοχώρο του ΑΠΚΥ στη διεύθυνση www.ouc.ac.cy.

Παρασκευή Φεβρουαρίου 2021 | 16:00

Διαδικτυακό Σεμινάριο"Agency, Accounts and Accountability: Putting the Social into Explainable AI”

Το Ερευνητικό Κέντρο Αλγοριθμικής Διαφάνειας (Cyprus Center for Algorithmic Transparency), με έδρα το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), διοργανώνει Σειρά Σεμιναρίων για την αλγοριθμική διαφάνεια, τις μεροληψίες και την πληροφορική ηθική, η οποία στο επόμενο τηλε-σεμινάριό της στις 5 Φεβρουαρίου φιλοξενεί τον Καθηγητή Rob Procter (Department of Computer Science, University of Warwick). Ο Καθηγ. Procter πραγματεύεται και συζητά με το κοινό το θέμα: “AgencyAccounts and AccountabilityPuttingtheSocialintoExplainableAI”.

Livelinkhttp://www.cycat.io/february-seminar/

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 | 18:00

Τηλε-διάλεξη: «To τρίπτυχο βιοποικιλότητα-δρόμοι-αιολικά στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης: η Ελληνική περίπτωση»

Τους τρόπους συνεισφοράς της Ελλάδας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) θα αναλύσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βασιλική Κατή, επικεφαλής του Εργαστηρίου Διατήρησης της Βιοποικιλότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσκεκλημένη στις 10/02/2021 στον 4ο Κύκλο της Σειράς Εξειδικευμένων Διαλέξεων σε Θέματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής, που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του ΑΠΚΥ. Η ομιλήτρια θα αναφερθεί στους υψηλούς στόχους της Ελλάδας για σταδιακή απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα και για αύξηση του ποσοστού κάλυψης των ενεργειακών της απαιτήσεων από ΑΠΕ έως το 2030 με την αιολική βιομηχανία να κερδίζει σημαντικό έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση και στο πώς οι στόχοι αυτοί δύναται να επιτευχθούν με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό κόστος.

 Livelinkhttps://tinyurl.com/y3t8h2cy

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 | 19:00

Ανοικτό τηλε-μάθημα: «Γλώσσες και γραφές στην Κύπρο της 2ης και της 1ης χιλιετίας π.Χ»

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ, στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία της Αρχαίας & Μεσαιωνικής Κύπρου», θα φιλοξενήσει στις 10/02/2021 την Δρ. Άρτεμις Καρναβά, Επίκουρη Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε ανοιχτό τηλε-μάθημα με θέμα: «Γλώσσες και γραφές στην Κύπρο της 2ης και της 1ης χιλιετίας π.Χ.»

Livelink: https://tinyurl.com/yyypx5fl




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










578